Re: Ukončení prac.poměru 2.5. - Prohláše
Já jsem tomu zaměstnanci volala, a prý teda podepsal i u nového zaměstnav., samozřejmě to není moje chyba, oni ti lidi kolikrát ani neví co podepisujou a proč. Tak ted nevím,co mám dělat. Jde mi hlavně o to, že když to neuplatním, aby to nebylo špatně,vzhledem k tomu, že prohlášení měl podepsané.......
On samozřejmě může u nového podepsat hned ode dne nástupu, to je naprosto v pořádku. Oba zaměstnavatelé tím pádem budou danit zálohovou daní, ale slevu na poplatníka uplatní jen 1 z nich, zpravidla to bývá ten první. Druhý zaměstnavatel by mu ji dát neměl, pokud nemá ověřeno, že ten první slevu neuplatnil.
To, že podepsal prohlášení, přece není žádná chyba, když zaměstnání na sebe navazovala. Jde jen o to, že slevu může uplatnit jen jeden. Zpravidla je to ten první, pokud se zaměstnanec nedomluví jinak. Buď si k vám do prohlášení přijde podepsat, že slevu uplatnit nechce, vy mu dáte potvrzení pro nového zaměstnavatele, že jste ji neuplatnila a uplatní ji tam, nebo slevu uplatníte a nebudete se o to dál starat, protože to je jeho problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.