Vlákno názorů k dotazu Likvidace společnosti od HP - Re: likvidace společnosti Ne. Likvidace společnosti a insolvenční řízení...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2011 12:59

HP (neregistrovaný)

Re: likvidace společnosti
    Ne. Likvidace společnosti a insolvenční řízení jsou dvě různé věci. Zánik a likvidaci společnosti řeší obchodní zákoník, insolvenci insolvenční zákon. Pokud jste opravdu podali insolvenční návrh, pak počkáte až soud rozhodne o Vašem úpadku. Přiznání se podává za období od začátku zd. období do dne předcházejícího účinnosti rozhodnutí o úpadku. Pak se také může stát, že insolvenční soud rozhodne o úpadku, ale neurčí ins. správce. Pak by další DP bylo ke dni, kdy přejde oprávnění nakládat s majetkovou podstatou z Vás na správce. Pak samozřejmě DP každý rok, pak ke dni podání návrhu na ukončení konkurzu, atd. ale to dělá ins. správce - vše v § 244 daň. řádu a v insolvenčním zákoně. Je to docela složitá problematika.

• 10. 5. 2011 13:09

? (neregistrovaný)

Re: likvidace společnosti
    Ted v první fázi se podává insolvenční návrh, to pro mě tedy jako pro účení neznaná nic? neřeším závěrku ani přiznání?
    Pročetla jsem už tolik věcí a stále nechápu co mám dělat. Poradí mi s tímto právník?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).