Re: MRP - Přijaté faktury
Dobrý den, používám také MRP K/S myslím , že máte jinou verzi nebo já mám aktual. 4.47. Systém bude stejný jen nevím kde máte problém ? Zkuste to popsat ještě jednu.
DUZP zadáváte správně - přijetí fa. Následně při zaúčtování se Vám tento datum přenese jako datum zaúčtování do deníku na 5xx/321 a 343/321. POkud se vám tento datum nehodí opravte ho při zaúčtování.
Příklad: DUZP 30.4.2011, fa přisla 3.5.2011
do dat. zařazení píšu 3.5.2011 (přišla jsem na to, že nemá na nic vliv), do DUZP 3.5.2011. Tím se mně dostane DPH do 5/11, ale
také celá 321, protože do PDPH se načítají data z daňových dokladů a ne z toho co zaúčtuji v deníku.Já si to sice v deníku za)čtuji náklad 4/11 a DPH 5/11 ale na PDPH to nemá vliv.Tak co s tím. Máte radu? Děkuji.
Verze 6.60 je vizuální účetní systém, ten mám také.
Řešila jsem to také a těžce, pro mně je nejjednodušší vše zařazovat tak, aby datum zařazení i DUZP byl až ten pozdější a až na konci roku budu DPH účtovat na nějaký účet na další rok.
Jenom poznámka - nastavení-pohledávky-vpravo uprostřed je : datum zaúčtování vydaných faktur a tam lze vybrat - datum zařazení, datum DUZP a dřívější z obou datumů.
Tak pokud to by pomohlo nastavit podle Vašich potřeb, tak to můžete změnit.
Jinak si ale myslím, že to v MRPčku není úplně vymyšleno, ale já mám ten program ráda a nevadí mně to.
Dobrý den. Můžete mně, prosím, tedy poradit jak účtovat v tomto
programu, aby na přelomu měsíce byla 321 v dřívějším měsíci a DPH v tom dalším.
mělo by se účtovat: př. 4/11 5.., 112../321
395../321
5/11 343../395..
Ale nějak to pořád nejde, protože jak ze zadá v PF DUZP tak tam
se i zařadí základ daně.(Už jsem přemyšlela o nějaké tabulce jako příloze k PDPH). No, ale v deníku to taky není OK, protože u 3 ř.
se mně zobrazuje mínusová položka (program chce účtovat
343/321 tzn. že chce účtovat místo 395 úč. 343.
Nebo jak účtujete Vy a jak kontrolujete? Děkuji.
Abych se tomuto vyhla, tak zatím jsem účtovala vše až do nového měsíce, nepotřebuji mít náklady podle měsíců.
Šlo by změnit datum v jednotlivém zápisu - skupina zápisů by byla v novém měsíci, jenom datum nákladů by bylo ve starém měsíci, ale pak nic nepůjde zkontrolovat. Takže nevím, myslím že toto není úplně vyřešeno. Nevolala jste tam?
Když rozúčtujeme náklady do starého měsíce a DPH do nového měsíce v deníku tak nezkontrolujete 321. Část bude v 4/11 a část v 5/11. A v PF s jakým datem zadáme DUZP tak tam se nám zařadí i základ. A to se nám objeví i v PDPH. Tak jsem přemýšlela, že bych to dělala postaru a vytvořila si v Excelu tabulku a tu přikládala k PDPH.Já DPH budu mít zaúčtované v starém měsíci ale podle přílohy DPH v PDPH bych upravovala. První měsíc mínus, další plus. Co na to říkáte?.Vymyslela jste něco Vy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.