Vlákno názorů k dotazu Rodičovská x PPM x DOVOLENÁ - PROSÍM ! od Kara - Re: Rodičovská x PPM x DOVOLENÁ - PROSÍM PPM...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 5. 2011 10:18

Kara (neregistrovaný)

Re: Rodičovská x PPM x DOVOLENÁ - PROSÍM
    PPM od 14.12.2010 do 27.6.2011 (196 kal. dnů, pokud se narodilo 1 dítě. Pokud by šlo o vícečetný porod, bylo by to 259 kal. dnů).
    Píšete, že byla do konce roku na neschopence, ale ona na ní byla jen do 13.12., protože od 14.12. už byla na MD. Doba MD se pro nárok na řádnou dovolenou bere jako doba odpracovaná, takže v prosinci jakoby odpracovala 14 dní. Takže od nástupu 1.4.2010 odpracovala 46 prac. dní + 14 prac. dní v prosinci = 60 dní (jako odpracované dny se počítají i svátky, ve kterých nemarodila).
    Jestliže tedy odpracovala aspoň 60 dní, vznikl jí nárok na celoroční výměru - na 1/12 za každý celý měsíc, tj. na 9/12 (duben až prosinec). Tento nárok se bude krátit o dny zameškané v důsledku nemoci, takže musíte spočítat promaroděné pracovní dny včetně promaroděných svátků a za prvních 100 bude krácení o 1/12, za každých dalších 21 o další dvanáctiny.
    V roce 2011 jí vznikne nárok na celoroční výměru. Požádá o čerpání té vypočítané řádné dovolené za rok 2010 a o čerpání celoročního nekráceného nároku za rok 2011 tak, aby čerpání bezprostředně následovalo na MD. Řádnou dovolenou vyčerpá, dostane ji zaplacenou. Pokud se nebude vracet do práce, tak než skončí čerpání, požádá o poskytnutí rodičovské dovolené tak, aby navazovala na řádnou dovolenou do.... (určí dokdy na ní chce být, nejdéle ale do 3 let dítěte). O rodičovský příspěvek požádá na úřadě hned po MD, ten s řádnou dovolenou nesouvisí.
    Na ZP jste už při nástupu na MD měla nahlásit kód M a ten necháte, dokud se nevrátí z rodičovské dovolené nebo dokud nepřestane pobírat rodičovský příspěvek (podle toho, co nastane později). Pak ukončení rodičovské nebo ukončení pobírání rod. příspěvku ohlásíte kódem U.

• 16. 5. 2011 10:39

Face.Katy (neregistrovaný)

Jste úžasná, moc děkuji za radu. na ZP jsem nástup na MD oznámila, tak to je v pohodě.
    Dovolená za 2010 mi vyšla 9/12 mínus 2/12 (máme 20 dní), vyšlo tedy 11,6 dne nárok, mám to zaokrouhlit na 11 a půl dne ?

Nevíte prosím ještě jak ten nárok na dovolenou upravit v Money S3, aby seděla výplatnice ?

• 16. 5. 2011 10:47

Face.Katy (neregistrovaný)

tak na to money s3 jsem už přišla :o)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).