Vlákno názorů k dotazu Invalidní důchod x pracovní úvazek od jasná - Re: invalidní důchod x pracovní úvazek Ano, můžete. Ale...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2011 6:19

jasná (neregistrovaný)

Re: invalidní důchod x pracovní úvazek
    Ano, můžete. Ale až si vás posudkový lékař povolá k posouzení invalidity, tak se na to ptá. Někteří lékaři zastávají názor, že pokud můžete pracovat na plný úvazek, nejste již nemocný. S tímto názorem jsem se již setkala.

• 21. 5. 2011 17:25

Dr. Renca (neregistrovaný)

Re: invalidní důchod x pracovní úvazek
    Ono záleží na tom kvůli čemu invalidní důchod je. Přece když budu mít invalidní důchod na špatnou slinivku jako má třeba můj známý, tak mohu dělat spoustu různých druhů zaměstnání, ale přece jsem na některé práce znevýhodněn a proto dostávám invalidní důchod. To ale neznamená, že nemohu dělat jinou práci na plný úvazek, u které můj problém nevadí. A ta jiná práce totiž nemusí být tak finančně ohodnocena a proto dostávám invalidní důchod. Podle mě názor tohoto lékaře je velmi špatný. Příklad toho mého známého, předtím byl automechanik a zkolaboval v práci a zůstal několik měsíců v komatu kvůli slinivce. Lékaři ho z toho dostali a on pobírá invalidní důchod. K práci automechanika se nemohl vrátit, jelikož nesmí zvedat těžké věci a tam dost často nosí převodovky z kamiónu. Takže teď dělá vrátného, což jistě každý pochopí, že je hůře placená práce. A právě proto dostává invalidní důchod, jelikož je jako nemocný člověk proti jiným znevýhodněn, protože nemůže dělat každou práci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).