Re: Platba pro FU placená na účet jiné d
Pokud vím, tak v DŘ již promíjení příslušenství (penále za pozdní úhradu již také dávno neexistuje) z důvodu tvrdosti není. Promíjet daň a příslušenství lze maximálně, neřídí-li to ministr financí, případně z důvodu nesrovnalostí zákonů, nebo při mimořádných, zejména živelných událostech. V uvedeném nespatřuji žádnou z výše uvedených možností, proto bych zkusila odvolání - FÚ již nemá pravomoce promíjet příslušenství tak jako tomu bylo při platnosti zákona 337/1992
Re: Platba pro FU placená na účet jiné d
Jinak ještě k té správnosti... Dle § 154 se převádí s datem po vzniku přeplatku, příp.s datem vzniku nedoplatku... Napadá mě, že ve Vašem případě, když se převod uskutečnil až po půl roce mohlo dojít k tomu, že původně chybně uhrazená platba, byly použita na té chybně odvedené dani na nějakou daň. povinnost, čímž se posunul datum vzniku přeplatku (přeplatek ve skutečnosti vznikl z úplně jiných plateb). Nevím, zda mi rozumíte - nějak se mi to těžko popisuje. V každém případě ale mohlo dojít ze strany FÚ k převodu s chybným datem, proto bych zkusila to odvolání (nejdřív bych si to ale zkusila nechat vysvětlit)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.