Re: čerpání řádné dovolené
pokud se to týká dovolené z r. 2009 a máte ve firmě jen 4 týdny dovolené, potom nevyčerpané dny dovolené z r. 2009 propadly
nyní může čerpat jen dovolenou z r. 2010 a 2011, pokud si o ni nepožádá, bude ji čerpat po návratu z RD (ale třeba již bude krácena, to záleží na tom, kolik PD zameška v r. 2011 z důvodu RD)
za rok 2011 bude mít celou dovolenou 20 dní, mateřská jí končí k 31.5., takže splní těch 60 dní odpracovaných. Ale jde mi přesně o to, že ona v roce 2010 nestohla tu dovolenou za rok 2009 vyčerpa, z důvodu nemoci a mateřské. Nechci udělat nějaký kopenec. Díky
omlouvám se, nějak jsem se do minulé odpovědi zamotala
já jsem ráda, když si ženy o dovolenou požádají ihned po MD, je to lepší počítání a nemusí se pak nic hlídat až přijde po RD
a když po RD následuje ihned nová MD, tak dotyčné dovolená z předchozí MD, kterou si nevybrala, propadne
také může nastat problém, pokud se za dobu vymění mzdové účetní a nová mzdová účetní nemůže třeba v papírech dohledat, že má ještě platit této zam-kyni dovolenou
a ani nepřemýšlím nad tím, že se v průběhu doby může změnit §§ zákoníku práce, takže může tento § třeba vypadnout
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.