Vlákno názorů k dotazu Skonto a DPH od kra - Re: skonto a DPH V první části má být...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2011 13:00

kra (neregistrovaný)

Re: skonto a DPH
    V první části má být zřejmě - pokud DO 1.4.
    Od 1.4.2011 máte pravdu, o jiném způsobu alespoň nevím. My sami jsme takový opr.DD od našeho dodavatele dostali, potvrdili a zaslali mu zpět. Ten si potom nárokuje až dostane potvrzený opr.DD. No a protože to bylo za duben, opr.DD přišel v květnu, my jsme odvedli ještě za duben, on nárokoval v květnu. Pořád v tom asi nemáme všichni jasno - viz bohata diskuse zde.
    V

• 24. 5. 2011 13:15

Talpi (neregistrovaný)

Můžete mi to ještě objastnit - opravný daňový doklad znamená dobropis? Jde tedy o to, že dodavatel vystaví daňový doklad vč. DPH s možností skonta. A pokud odběratel uhradí fakturu a odečte si při úhradě skonto, dodavatel musí ještě vystavit dobropis k fakturovaného skontu, kde uvede hodnotu skonta bez DPH a výši DPH? DPH si potom může snížit v měsíci, kdy mu buden doklad potvrzen?
    Je to tak? Moc Vám děkuji

• 24. 5. 2011 13:49

kra (neregistrovaný)

Já to tak vidím. U skonta si dodavatel nárokuje zpět DPH, tudíž musí mít v ruce potvrzený ODD (dříve dobropis). Nevím, na základě čeho by to potom nárokoval zpět.I když si odběratel sám poníží fakturu, dodavatel má v ruce jen původní daňový doklad.
    OPravdu s tím zatím nemám zkušenosti, ale vycházím z předcházejících diskusí a stanoviska GFŘ.(stránky mfcr)

• 24. 5. 2011 15:28

Talpi (neregistrovaný)

Děkuji za info :-)

Ještě se zeptám, jak řešíte DPH u přijatých faktur, když je zdanitelné plnění v dubnu, fakturu dostanu v květnu. Já to řeším pro mě nejjednodušeji, že si fakturu dám celou do účetnictví v květnu a o nákladech účtuju s květnovým datem, stejně tak DPH v květnu (abych si mohla lépe odsouhlasit saldo). Ale pokud bych základ daně účtovala s dubnovým datem, DPH v květnu, to bych měla strach, že mi to někde může uletět. Jak to řešíte???
    Moc děkuji za ochotu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).