Re: Mzdy - zpracování externě
To je docela dost peněz.... Ještě by mě zajímalo, kolik bych si mohla účtovat za přípravu podkladů ke mzdám. A jakým způsobem - jestli hodinově? Všude ,kde se poptávám, tak zpracují jen připravenou mzdu do systému,ale podklady již dostávají zpracované.
Jestli jsem to správně pochoila, Vy chcete dát výpověď, ale šéf po Vás chce, aby jste to samé dělala na ŽL. Tak si vemte svou hrubou mzdu a to by mohla být pravděpodobná odměna + doprava + jestli budete pracovat doma tak energie, spotřeb.kanc.materiál atd. Vy si můžete diktovat podmínky, buď Vám tu práci dá nebo bude hledat jinde, Vy stejnak chceete odejít.
nebo si zkuste porovnat, kolik jste za to brala u zam-tele mzdu, kolik Vám vyšlo na hodinu, k tomu si dopočítejte režii, zisk a dostanete se na nějakou rozumnou částku, ale ta bude stejně podmíněna tím, jestli druhá strana bude s výší souhlasit. Navíc by to určitě chtělo sehnat další klienty, jeden Vás neuživí a kdyby došlo k ukončení spolupráce, tak jste namydlená. Hlavně, pokud se pro toto rozhodnete, tak zásadně smlouvu o poskytování služeb, podrobně uvést, co,jak, kdy a za kolik budete dělat, aťse nedotanete do problémů.Podnikání ZDAR-nazdar.
Ano, to je taky řešení. Pájo díky! Nerada bych cenu přepískla, ale zrovna tak chci čas,který tomu věnuju, dobře zaplatit. Odcházím do podnikání jiného druhu, tohle by bylo jaksi navíc a možná budu příští jaro v Bohnicích. Tak aby se to aspoň rodině vyplatilo. :-)
Ono je to s tou hrubou mzdou trochu složitější. Mám v pracovní náplni ještě evidenci a správu hospodářských smluv, poštu, správu rekreačního zařízení, částečně sekretariát a účtování faktur..... Těžko ohodnotit, kolik z toho dělají mzdy a personalistika.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.