Re: zaslání faktur insolvenčnímu správci
Přesně tohle jsem zkusila taky. Měla jsem za to, že DPH uplatním datem doručení. Insolv. správce mi doklad vrátil s odkazem na přechodná ustanovení ZDPH bez konkretizace. Jediné, čím si nejsem jistá u toho vystaveného dokladu je, že jsem ho vystavila za 2 pohledávky (faktury) naráz - na jednom dokladu oprava DPH ke dvěma fakturám. Ale nemůžu najít konkrétní ustanovení, proč bych to nemohla udělat.
Re: zaslání faktur insolvenčnímu správci
Jak již bylo uvedeno zde v diskuzi dříve:
Velmi dobré vodítko najdete :
Zde na liště Zákony-Daně a poplatky-Informace k novele zákona o DPH od 1.4.2011-bod 4) Oprava....Otevřete podtrženou Informaci-Oprava...a pak Dokument ke stažení
Přímá cesta je pak tato:
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/DANE_DPH_od_01042011_Oprava_vyse_dane_u_pohledavek_za_dluzniky_v_insolvencnim_rizeni.pdf
Opravdu doporučuji pozorně pročíst.
Tady se v bodě
1. Podmínky pro možnost provedení opravy
je pod posledním puntíkem podmínka:
*věřitel doručil dlužníkovi opravný daňový doklad
Pokud jsou uvedené podmínky s o u č a s n ě splněny, může věřitel snížit daň na výstupu z uvedeného plnění.
Z toho se logicky jeví, že nemůžete provést dříve, až dnem převzetí správcem. (I když v našem daňovém systému se někdy logiky nedoberete)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.