Vlákno názorů k dotazu Zaslání faktur insolvenčnímu správci od Lilina66 - Re: zaslání faktur insolvenčnímu správci Neví neporadí nikdo???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2011 14:28

Lilina66 (neregistrovaný)

Re: zaslání faktur insolvenčnímu správci
    Neví neporadí nikdo???

• 26. 5. 2011 16:01

Bivab (neregistrovaný)

Přesně tohle jsem zkusila taky. Měla jsem za to, že DPH uplatním datem doručení. Insolv. správce mi doklad vrátil s odkazem na přechodná ustanovení ZDPH bez konkretizace. Jediné, čím si nejsem jistá u toho vystaveného dokladu je, že jsem ho vystavila za 2 pohledávky (faktury) naráz - na jednom dokladu oprava DPH ke dvěma fakturám. Ale nemůžu najít konkrétní ustanovení, proč bych to nemohla udělat.

• 26. 5. 2011 16:08

r (neregistrovaný)

Jak již bylo uvedeno zde v diskuzi dříve:

Velmi dobré vodítko najdete :
    Zde na liště Zákony-Daně a poplatky-Informace k novele zákona o DPH od 1.4.2011-bod 4) Oprava....Otevřete podtrženou Informaci-Oprava...a pak Dokument ke stažení
    Přímá cesta je pak tato:
    http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/DANE_DPH_od_01042011_Oprava_vyse_dane_u_pohledavek_za_dluzniky_v_insolvencnim_rizeni.pdf
    Opravdu doporučuji pozorně pročíst.
    Tady se v bodě
    1. Podmínky pro možnost provedení opravy
    je pod posledním puntíkem podmínka:
    *věřitel doručil dlužníkovi opravný daňový doklad
    Pokud jsou uvedené podmínky s o u č a s n ě splněny, může věřitel snížit daň na výstupu z uvedeného plnění.
    Z toho se logicky jeví, že nemůžete provést dříve, až dnem převzetí správcem. (I když v našem daňovém systému se někdy logiky nedoberete)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).