Re: Potvrzení tiskopisů od OSSZ
Nikdo Vám to vracet nebude, to mi věřte,dávali jsme do obálky i známku s obálkou a nic. Řešíme to tak, že to dáváme přímo na podatelnu a necháme si dát na jednu kopii razítko.Jinak jsem nikdy nezažila, že by toto /razítko/ kontrola chtěla vidět.Stačí vytvořená přihláška a odhláška.
My jsme měli kontrolu OSSZ letos,zjistilo se, že 3 lidi neměli přihlášené,naštěstí jsem náhodou měla přihlášky s razítkem OSSZ, 2009 jsem je tam nosila osobně,tak to bylo v pohodě...Normálně totiž posílám na OSSZ všechno doporučeně, takže nemám potvrzeno nic.
Doporučuji vše nechat potvrdit! Já jsem vše nosila osobně do schránky přímo na sociálce pouze originál, nic jsem si potvrzovat nenechávala - proč taky, když to osobně hodím do schránky. Za předchozích 15 let jsem neměla problém. Až poslední rok - 2x mi přišel výhružný dopis, že jestli do 10 dnů neodevzdáme přehledy, hrozí nám pokuta až 200 tisíc! Byla jsem si na 100 % jistá, že jsem přehledy odevzdávala, takže jsem trvala na tom, ať si projdou všechny složky a koukají přehledy najít. Za hodinu mi paní volala a moc se omlouvala, že přehledy sice do složky založili, ale nikdo je nezaúčtoval - tudíž pro ně neexistovaly :-). Od té doby si nechávám vždy potvrdit kopii a mám jistotu!
Dělám si od všeho kopie s datem odeslání. Takže by se dalo dohledat podle odeslané pošty, že to tam bylo posláno. Není to tak průkazný, jako potvrzení, ale aspoň něco mám v ruce - bráno zdravým rozumem, když si něco okopčím, těžko to budu originál vyhazovat, místo abych ho poslala. Bude jim to tak muset stačit.
My jsme posílali průvodní dopisy se seznamem posílaných dokumentů (byli jsme malá organizace), ale nejspíš je ani nečetli. Stalo se nám, že se vrátil potvrzený zápočťák i s rozříznutým naším dopisem, jak otvírali obálku. Úplně nejlepší je posílat co se dá elektronicky. Nám přihlášky a odhlášky vytváří automaticky program.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.