Re: proplecena navsteva u lekare firmou
Pokud jedete k lékaří vzdálenému 300 km, pak nezbytně nutná doba nebudou 4 hodiny, ale více.
Pokud jdete změřit tlak k lékaři "za rohem", pak 4 hodiny by snad mohly dostačovat, ne?
Ideální je, když lékař vyznační na propustku dobu ošetření (od-do) a zaměstnavatel pak tuto dobu zaplatí. Ale to byste asi nechtěl/a, že? :-)
Z upřesnění dotazu jsem vyrozuměla, že zaměstnavatel hradí 4 hodiny v součtu za všechny návštěvy lékaře v měsíci, to je samozřejmě nesmysl. Navíc v Zákoníku práce není ani nikdy předtím nebyla zmínka o 4 hodinách, kdysi to vyplynulo z nějakého výkladu potřebné doby na ošetření a teď to kdekdo používá. Vždycky však platilo, že je nárok třeba i na celý den, pokud je to nezbytná doba. (a nejen při velké vzdálenosti, syn jezdil k lékařce 20 km, ale její sestra si neuměla zorganizovat objednávání pacientů a vždy tam byl od rána až do doby, kdy mu ujel poslední spoj).
Re: OT:proplecena navsteva u lekare firm
Jen jsem zvědavá, jak dopadne další "skvělý" návrh ministra, který včera prezentoval v TV. Lékaře si již nebudeme moci vybrat, ale bude nám určený. Takže se může stát, že rodiče budou mít rozdílné lékaře pro své děti, takže než je všechny objedou, tak to bude trvat celý den (pokud těch malých dětí budou mít více a nebudou je mít všechny u 1 lékaře jako doposud).
je to přesně tak jak paní vyrozumněla..dnes mi právě zamestnavatel řekl že mi proplatí propustky v délce jednoho dne..tudíž jdu 3x k doktorovi po 4 hodinách tudíž to jest 12 hodin, ale on tvrdí že mi proplatí propustky jen v délce jednoho dne tudíž 8 hodin.. což podle víše zmíněných zákonu a komentářů je naprostý nesmysl..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.