Re: týdenní prac.doba 20 hod8/týdně a př
uvažujte logicky - kdyby to tak bylo, jak chcete platit, tak by si každý sjednával co nejkratší úvazek (např. 2hod./den), aby hodiny, které odpracuje navíc, měl placené přesčasem (např. 6 hod./den)
a ti, kteří by měli sjednaný úvazek plný (8 hod.), ti by neměli přesčas placený, pokud by 8 hod./den odpracovali
takže z toho vyplývá, že budete platit tolik hodin, kolik odpracuje a to co bude nad FPD, který máte daný ve firmě, budete teprve platit tomuto zam-ci přesčas. přípl.
§ 78/1 i) Zp
Re: týdenní prac.doba 20 hod8/týdně a př
Asi (určitě) máte pravdu, mě zmátlo to, že program automaticky přesčas vyhodnotil k proplacení a pokračovala jsem dál tím, že jsem si přečetla výklad ZP 78 i - na to jsem přišla už před tím, než jste mi to psala ale zdůvodnila jsem si to - prací přesčas ... je práce nad stanovenou týdenní pracovní dobu vyplývající z předem rozvržení pracovní doby a mimo rámec rozvrhu pracovních směn. A nikde jsem si nedovodila, že se musí jednat o týdenní PD stanovenou u zaměstnavatele - z čeho si to odvodím, kde v ZP toto najdu, že se musí jednat o stanovenou týdenní PD u zaměstnavatele? děkuji. Jo a že by si každý sjednával co nejkratší úvazek-vždyť je to na dohodě,to si zase každý sjednávat přece nemůže. Děkuji za radu, kde v ZP najdu to "odvození"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.