Vlákno názorů k dotazu Týdenní prac.doba 20 hod8/týdně a přesča od RenataH - Re: týdenní prac.doba 20 hod8/týdně a př prací přesčas...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2011 15:56

RenataH (neregistrovaný)

Re: týdenní prac.doba 20 hod8/týdně a př
    prací přesčas (s přesčasovým příplatkem) je práce nad 8 hodin denně (předpokládám, že běžná pracovní doba ostatních zaměstnanců je 8 hod/denně)

• 3. 6. 2011 7:00

xy5

uvažujte logicky - kdyby to tak bylo, jak chcete platit, tak by si každý sjednával co nejkratší úvazek (např. 2hod./den), aby hodiny, které odpracuje navíc, měl placené přesčasem (např. 6 hod./den)
    a ti, kteří by měli sjednaný úvazek plný (8 hod.), ti by neměli přesčas placený, pokud by 8 hod./den odpracovali
    takže z toho vyplývá, že budete platit tolik hodin, kolik odpracuje a to co bude nad FPD, který máte daný ve firmě, budete teprve platit tomuto zam-ci přesčas. přípl.
    § 78/1 i) Zp

• 3. 6. 2011 12:04

jo (neregistrovaný)

Asi (určitě) máte pravdu, mě zmátlo to, že program automaticky přesčas vyhodnotil k proplacení a pokračovala jsem dál tím, že jsem si přečetla výklad ZP 78 i - na to jsem přišla už před tím, než jste mi to psala ale zdůvodnila jsem si to - prací přesčas ... je práce nad stanovenou týdenní pracovní dobu vyplývající z předem rozvržení pracovní doby a mimo rámec rozvrhu pracovních směn. A nikde jsem si nedovodila, že se musí jednat o týdenní PD stanovenou u zaměstnavatele - z čeho si to odvodím, kde v ZP toto najdu, že se musí jednat o stanovenou týdenní PD u zaměstnavatele? děkuji. Jo a že by si každý sjednával co nejkratší úvazek-vždyť je to na dohodě,to si zase každý sjednávat přece nemůže. Děkuji za radu, kde v ZP najdu to "odvození"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).