Re: Prohlášení poplatníka daně z příjmů
Prostě jen bych potřeboval ujistit, jestli lze podepsat nyní v roce 2011 Prohlášení poplatníka daně z příjmu FO (ten fialovej papír) za rok 2009. Zaměstnavatel u kterého jsem byl o prázdninách v roce 2009 mě nyní poprosil, jestli bych mu nemohl znovu dodat potvrzení o studiu za rok 2009 a podepsal mu zmiňované prohlášení (jiné jsem ten rok neměl, čili s tím problém není).
Prostě a jednoduše, dotaz zní. Dá se podepsat ono prohlášení zpětně vyplněné za rok 2009 nyní v roce 2011 aniž by mi hrozil finanční postih?
správně byste nic dopodepisovat neměl
jenže, MÚ dané firmy asi přišla na to, že Vám dávala slevu na popl., příp. slevu na studenta (přihlásili Vás jako státního pojištěnce na zdrav. poj.) a teď zjistila, že na to nemá podklady
pokud jste v té době neměl nikde jinde podepsané daň. prohl., mohl jste ho u této firmy podepsat
takže k ničemu Vás nenabádám, zkuste se vcítit do role MÚ
Víte, my vám tady nemůžeme poradit, abyste podepsal a antidatoval podpis. Takhle radit nemůžeme. Já vám jenom mohu říci, že kdybych byla na vašem místě, podepsala bych to (koneckonců šlo o peníze ve váš prospěch, účetní udělala chybu ve váš prospěch)
A není to náhodou tak, že Vám zaměstnavatel srážel zálohovou daň (případně po odpočtech vyšla daň nula) aniž by to měl od Vás podepsané a doložené potvrzením o studiu?
Pokud se tak stalo, vy podepíšete (jak píšete, máte možnost podepsat) a zaměstnavatel i vy budete držet jazyk za zuby, o nic nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.