Re: daňový zvýhodnění na dítě
musí napsat do prohlášení poplatníka, údaje o dítěti, doložit potvrzení manželky( matky dítětě) od jejího zaměstnavatele,že ona neuplatňuje nebo její čestné prohlášení v případě, že nemá zaměstnavatele Předložit rodný list dítětě.
Když to nestihne, než uděláte výplatu, tak to nevadí. Dítě mu v tomto měsíci neuplatníte, ale v ročním vyúčtování ano, takže by o nic přijít neměl.
"Narodí-li se však poplatníkovi dítě, plátce daně k této skutečnosti přihlédne již v kalendářním měsíci, v němž se narodilo, prokáže-li poplatník jeho narození plátci daně do 30 dnů po narození dítěte."
to už je vaše riziko, jestli mu uplatníte daňové zvýhodnění na dítě, co když zapomene nebo vy zapomenet,že Vám nepředložil rodný list atd. Já bych neuplatnila bez doložených dokladů a podepsaného prohlášení poplatníka.
Já bych ho nechala podepsat prohlášení a za květen bych uplatnila. Ale pohrozila bych mu, že pokud mi do určité doby nedodá všechny potřebné doklady, uplatněné daň.zvýhodnění mu zase seberu. Uvidíte, že bleskově dodá vše, co potřebujete.
Děkuji všem za rady..rodný list určitě donese..o to už se postarám :o)). Jen jsem si nebyla jista, zda můžu uplatnit prozatím bez doložených dokladů.