Re: Datum ODD
Ale ještě neví zda to skonto uplatní /*fin.prostř.na účtě/to ví ve chvíli kdy o to sk.snižuje platbu, takže 6/11. Na PF se dozví,že má "možnost" skonta.
No to je právě ono. Někde čtu, že v době, kdy jsem se dozvěděla o skontu 05/11, ale když budu mít skonto 30 dní, tak můžu zaplatit až 29.den, kdy mi přijdou peníze a DPH za 05/11 mám již odvedeno.
A jsme u toho i poskytnuté skonto má svoji splatnost, co když zjistíte, že ho nemůžete uplatnit,protože ve splatnosti nemáte dost fin.prostředků. Přesto zaúčtujete v 5/11 nižší částku DPH? tak já osobně bych se obávala, a pak to budete spravovat stejně v 6/11
Řeším to sice s PF z JČS,ale po konzultaci s naším daň.poradcem, bylo napsáno jakmile zjistíte, že jste zaplatili méně, tak v tom období si provedete opravu,kterou promítnete do ř.3 a 43 DPH, na doklady nečekat,žádný nedostanete, tak to je v souvislosti k PF z EU.
Já to tak chtěla také řešit a můj program neumí z ID samovyměření. Buď musím rovnou snížit PF nebo si vystavit za dodavatele ODD. Tvůrce programu tvrdí, že to ID není správné, že ID je pouze pro vnitřní potřebu firmy... Mám smůlu.
Mě ID toto umožní,dělá nám to běžně k PF z EU,jen jim dáváme jinou čís.řadu,než běžným ID pro vnitřní potřebu, ale nevidím problém, když si sama uděláte ODD a samovyměření. Vlastně, na jaký doklad děláte samovym.k PF z EU?
Ještě doporučuji podívejte se na Českou daňovou správu. Tam dne 29.4.2011 je přesně popsáno jak postupovat u tzv. skont a bonusů.Soustřeďte se hlavně na úplně poslední odstavec.