Re: životní pojištění diamant
Máte ze zákona nárok vypovědět pojistnou smlouvu bez udání ddůvodu do 2 měsíců od uzavření. Doporučuji jít na pobočku a nechat si potvrdit výpověď na kopii. Samozřejmě je možné i poštou, ale pozor na lhůty.
1. pojistné neplaťte, pokud by tam bylo nějaké pojistné krytí, pak si částku za riziko vyžádají.
Zavinila jsem si to totiž sama poradce dělal na notebboku a tam to bylo dobře,ale do té psané se upsala právě v těch letech napsala do kolonky leta 41 ale to je můj věk pojistka měla být na 20 let a částka pro případ smrti nebo dožití mělo být 100000,ale je tam o nulu mín a ještě tam není uvedeno,že zaměstnavatel bude připsívat.Pro příště jsem ponaučená,vše překontrolovat,důvěřovala jsem a podepsala.Přišla jsem na to AŽ ve chvíli ,kdy přišla tištěná smlouva přímo z pojištovny z centrály-potvrzení vlastně,s pokyny kam zasílat platby.
Pokud máte v ruce návrh pojištění z počítače určitě bych žádala poradce, ať se postará, když udělal chybu. Pohrozte mu stížností.
Pokud nezaplatíte, běží pojistka 6 + 1 měsíc, a za to si pojišťovna vyžádá dlužné pojistné.
Byla bych na poradce "tvrdá" a žádala bych ať to napraví.
Jestli tomu rozumím, tam máte pojistku do 80 let a to je tedy naprosto nekomentovatelné.
ANo do 81 let.Návrh má jen on v počítači možná,rovnou to pak totiž přepisoval z pc na tu psanou pojistku,měla jsem překontrolovat než jsem podepsala.Ještě se zeptám,jeslti mohu to 6+1 dlužné pojistné,když tam je jen nastaveno těch 10000 a jinak nic,kolik by asi pojištovna chtěla pokud bych tedy nechala pojistku spadnout a uzavřela si pak někdy novou.Nebo zaplatit a dát pak do redukce a upravit na ní,co půjde.Na pobočče mě pouze paní řekla,že musím zaplatit to první pojistné a pak až se stím dá něco dělat.
Bude chtít zaplatit 6+ 1(2) pojistné, podle toho, kdy vás upozorní na nedoplatek před spadnutím pojistky.
Já bych to první pojistné nezaplatila, už jen z toho důvodu, že poradce nedostane provizi a možná se bude snažit zjistit, co se děje.
Promiňte, ale zprostředkovatel, který vyplní pojistnou částku 10000,- Kč místo 100000 a prodlouží dobu, to neudělalal omylem, nebo byl naprostý diletant. Možná než se začnete rozhodovatco s tím, přečtěte si tohle.
http://www.produktovelisty.cz/pojisteni-osob/zpravy/ceska-pojistovna/282-diamant-dynamik-2.html
Jsem na sebe pěkně rozlobená,pěkně jsem si naběhla.
A ted musím vyřešit-rozhodnout se zda tedy zaplatit-udělat dodatečné změny ,abych aspon něco z toho pak dostala zpět,vydržet dva roky a dát ji do spánku,nebo nechat spadnout a zaplatit,co pojištovna bude chtít jako poplatek za zrušení,podle mě asi všechno pojistné nasavené ve smlouvě.Protože můj podpis je na smlouvě směrodatný a nikoho nazajímá,že se stala chyba.Kdybych aspon měla v ruce ten návrh,tak už by se stím asi něco dalo dělat.
Takže menší zlo bude okamžitě ji vypovědět a zaplatit to jejich storno.Smlouva platí od 1.4.2011.
Kontaktovala,ale jak píši výše změnu neprovedli,nejdřív prý zaplatit a pak až dávat změny ve smlouvě.Odpověd občas se to stane,chybu přiznal,ale nic víc stím nejde dělat,na pobočče řekli to samé zaplatit a pak změny.
Ano a bylo to,kvůli spoření,zaměstnavatel přispívá a je dáno kam se to musí dát.
Takže menší zlo bude okamžitě ji vypovědět a zaplatit to jejich storno.Smlouva platí od 1.4.2011.
Kontaktovala,ale jak píši výše změnu neprovedli,nejdřív prý zaplatit a pak až dávat změny ve smlouvě.Odpověd občas se to stane,chybu přiznal,ale nic víc stím nejde dělat,na pobočče řekli to samé zaplatit a pak změny.
Ano a bylo to,kvůli spoření,zaměstnavatel přispívá a je dáno kam se to musí dát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.