Re: prosím, jak to řešíte ???
>Prosím, jak zaúčtovat přijatou fa:
>
>základ 1946,40
>DPH 20 % = 389,30
>zaokrouhlení 0,30
>celkem 2336,- Kč
>
>nemělo by být to DPH buď 389,28 nebo 389,- ? Mám uvést
>dph 389,30 nebo dle našeho výpočtu 389,28 ?
>Jedná se o fakturu - daň. doklad, nikoliv o
>zjednodušení DD, prosím jak děláte vy ? vím že se jedná o
>haléře, ale nevím, jak se k tomuto bude potom stavět FÚ ?
díky, takže to DPH nemusí být na haléře (0,28) nebo na celé Kč jak uvádí zákon o DPH ? může se zaokrouhlit na 1 místo ?
a ještě se zeptám - pokud je ZDD, základ 120,49 + 20 % 24,10, zaokrouhlení 0,41 = celkem 145,- Kč. ZDD se má vždy přepočítat seshora, tzn. mám zadat celkovou cenu těch 145 pro přepočítání anebo těch 144,59 (tj. bez částky zaokrouhlení) ? Nemám v tom moc jasno, tak to stále řeším, jsou to haléře, ale ??
dík za trpělivost a za objasnění, jak postupujete vy.
Já tedy.....na DD "ctím" výši DPH, co vyčíslí dodavatel. Takže, když je na fa 389,30..zapíšu si také to, když by bylo 389,28 napíšu si toto. Takže u tohoto nepřepočítávám. Každopádně haléřové vyrovnání (zaokrouhlení) účtuji na 548 analytikou.
U ZDD je tady stále debata a ještě jsme se nedobrali jednotného názoru. Někdo přepočítává VŽDY, i když je DPH vyčísleno, někdo ponechává vyčíslené DPH.
Já ponechávám a když není vyčísleno, přepočítám koeficientem.
děkuji, u ZDD přepočítávám vždy, i když je vyčísleno, potvrdila mi to i daňová poradkyně, u toho DD si nejsem vůbec jistá, jak to tedy dělat, když za to DPH odpovídáme teď vždy my, tak nevím :-( no asi to zatím taky budu nechávat, snad to FÚ nebude tak řešit, i když jsem někde četla, že právě o tyto haléřové rozdíly jim potom půjde, tak nevím, ale to by se na těch fa nemuselo to dph vyčíslovat vůbec a každý by si to počítal sám, no ne ? k čemu to nyní tedy vlastně je, když bychom měli tedy vše přepočítávat ? Každopádně děkuji za názor a hezký víkend :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.