Re: prosím právníka - rozvod
A třeba to bylo úplně jinak, manželka se podřídila, žárlivý manžel nebo majetnický manžel nechtěl aby šla do práce, ať se stará o děti . Děti dospěly, manželka je ojetý model, tak ať jde ..... nejlépe bez peněz a bez majetku, bez praxe a bez sebevědomí.
Heleďte vy chytrolínko a spekulantko, na tohle jsem se tedy rozhodně neptala. Strejda je bohužel dobrák, který jí tohle všechno trpěl (do práce nikdy nechtěla - scháněl jí všechno možné) a než by se s ní měl dohadovat, tak raději tiše mlčel. Také se to snažil udržet kvůli dětěm (nejmladšímu je teď 16), ale i ty děti už prozřely a chtějí od "mámy" pryč, neboť ona jim ani neuvaří, barák musí uklízet děti, prostě o ně nemá absolutní zájem, jen jí dělají a celý život dělaly poskoky, vždyť už od pěti let musely uklízet byt. Ona si vyspává bůhví dokolika a děti jí před odchodem do školy musí připravit čaj a kávu a v zimě připravit krb na ráno, aby ona jen škrtla sirkou a měla se fajn. Pak celé dny jen kouří, pije kávu a chatuje na internetu - o rodinu ani o domácnost nemá zájem a ještě si u známých stěžuje, jak jí manžel nedává peníze (přitom on jí vše kupoval, platil jí benzín, jezdil na nákupy a ještě jí dával 5000/měs kapesné jen na její vlastní spotřebu - že by za to koupila něco dětem to ani náhodou)... Až do takového stádia se to nakumulovalo, takže už to strýc nevydržel, konečně se rozhoupal a podal žádost o rozvod... On má zkaženou půlku života a děti dětství a hlavně vlastně žádnou mámu nemají...
Podle referencí?! A to jako jak? Dneska, když se scháníte po pořádným právníkovi, tak na co máte slyšet? "Vem si toho, to je pěknej prašivka a sviňák, ten obere i totálně chudýho." To je ta reference. Tak,kdo je tady mimo. Nebo se "dobrej" právník chlubí, že obral toho a toho na svých web. stránkách? . Fakt tomu nerozumím. Já ještě naivně myslela, že jsou všichni právníci dobří, a že jim jde především o spravedlnost dvou protistran. Tak v tomto případě jsem byla totálně mimo já.
Re: právníci došli
>>>>>>A můžete všem tady poradit, jak se takový právník
>>>>>>pozná?
>>>>>Podle referencí. Nezlobte se, ale lovit na netu rady
>>>>>typu jedna paní povídala, když jde o celoživotní
>>>>>majetek, je trochu mimo.
>>>>
>>>>Podle referencí?! A to jako jak? Dneska, když se
>>>>scháníte po pořádným právníkovi, tak na co máte
>>>>slyšet?
>>>>"Vem si toho, to je pěknej prašivka a sviňák, ten
>>>>obere i
>>>>totálně chudýho." To je ta reference. Tak,kdo je tady
>>>>mimo. Nebo se "dobrej" právník chlubí, že obral toho
>>>>a
>>>>toho na svých web. stránkách? . Fakt tomu nerozumím.
>>>>Já ještě naivně myslela, že jsou všichni právníci
>>>>dobří, a že jim jde především o spravedlnost dvou
>>>>protistran. Tak v tomto případě jsem byla totálně
>>>>mimo
>>>> já.
>>>
>>>tak to asi žijete v opravdu nereálném světě, pokud
>>>věříte ve spravedlnost
>>>bohužel, tomu tak dávno není
>>:-) To ne, no. Paní ale nevěří, paní jen myslela, že
>>jí tady všichni začnou chválit, že má pravdu a že tak
>>to je správně.
>3x jsem četl, co jste tou svou větou chtěl říct a pak
>jsem přišel na to, že jste právník nebo mimoň :-))))
Máme tentýž případ v rodině, přesně jako přes kopírák, ona se jen vezla a celé roky nedělala nic kromě toho, že se špatně starala o domácnost. A nyní při rozvodu, bohužel jí musí vyplatit půl z baráku, bere si další hypotéku, aby jí mohl vyplatit.
>>>>
>>>>Dobrý den,
>>>>moc prosím o radu...
>>>>Můj stýc se bude rozvádět - jeho manželka za celý
>>>>život odpracovala cca tři roky, jinak se flákala
>>>>doma,
>>>>o
>>>>rodinu se nestarala, do rodinného rozpočtu za celých
>>>>20
>>>>let soužití nedala prakticky žádnou korunu - naopak
>>>>byla manželem vydržovaná. Manžel mezitím pořídil
>>>>rodinný
>>>>baráček na hypotéku která je již skoro splacená,
>>>>vybavil ho a pořídil auto. Teď při rozvodu musí
>>>>manželce
>>>>vyplati polovinu majetku? Není nějaká možnost, když
>>>>je
>>>>prokazatelné, že ona prakticky nikdy nepracovala a
>>>>tudíž do domácnosti, baráku a jeho vybavení
>>>>neinvestovala
>>>>nic? Za jakoukoliv radu moc děkuji..
Asi to nijak nepůjde. Jestli to celé nabyl v manželství, ten příklad co jsem napsala to mi vlastně ten právník říkal kdyby měl dům před manželstvím a pak se oženil.
>>>
>>>Pokud se ještě nerozvádějí a barák či auto je napsáno
>>>pouze na něj, tak ať ho daruje dětem - pak by se s ní
>>>nemusel při rozvodu dělit ...když by nebylo o co :-)
>>
>>Rodinný dům v SJM asi těžko může darovat :o(
>Máme tentýž případ v rodině, přesně jako přes kopírák,
>ona se jen vezla a celé roky nedělala nic kromě toho,
>že se špatně starala o domácnost. A nyní při rozvodu,
>bohužel jí musí vyplatit půl z baráku, bere si další
>hypotéku, aby jí mohl vyplatit.
To je prostě ten náš stát. Jsou tabulky a basta, žádný individuální přístup. Ale fakt nejlepší je ta vyživovací povinnost na bývalou ještě léta po rozvodu, to je pecka :-)))))))) taky mám rozvedeného a v podstatě jen čekám, kdy si zažádá o nějaké další penízky a budu na tom bitá já, protože soud přihlíží samozřejmě i k mému platu.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.