Re: prosím právníka - rozvod
A pokud bude mrcha, zažádá na sebe ještě o výživné. Strýcovi držím palce, aby celé moc nebolelo.
To bude, pže nemá žádný jiný příjem (uhrála si částečný invalidní důchod na hlavu, ale vzhledem k tomu, že nemá odpracován požadovaný počet let, tak od státu nedostane ani korunu a makat také nikam nepůjde), takže živit jí bude - s tím už se i smířil, ale snažíme se vyřešit alespoň to dělení jeho majetku :o(
Dobrý den,
také sice nejsem právník, ale jednoho velice dobrého jsem se na podobou věc ptala a ten mi řekl, že pokud má muž prokazatelně vyšší plat nežli manželka a je také možno dokázat že splátky na hypotéku odcházeli z jeho bankovního konta tak by alespoň z domu neměla dostat nic.
Re: prosím Pájo...
já to vidím černě, ale možná ten dobrý právník odpovídající výše by to viděl jinak.
Aniž bych chtěl dělat chytrého, strýc měl konat mnohem a mnohem dříve, zajistitpřevod majetku na jiného, podnikat a vytáhnout příjmy mimo SJM, co já vím, ale už je pozdě.Bláboly o placení z jeho účtu neberte vážně, SJM je dáno obč.zákoníkem a docílit stavu, kdy by se dalo něco z toho vyloučit není jednoduché, lze např. prokázat pořízení auta z darovaných peněz od????, domu-splátky platit XYZ, byl to dar, nevím, co by šlo ještě nyní vymyslet.
>>>to asi ten dobrý právník vyštudoval za dva měsíce v
>>>Plzni, že?
>>
>>Takže není žádná možnost Pájo, že?
>já to vidím černě, ale možná ten dobrý právník
>odpovídající výše by to viděl jinak.
>Aniž bych chtěl dělat chytrého, strýc měl konat mnohem
>a mnohem dříve, zajistitpřevod majetku na jiného,
>podnikat a vytáhnout příjmy mimo SJM, co já vím, ale už je
>pozdě.Bláboly o placení z jeho účtu neberte vážně, SJM
>je dáno obč.zákoníkem a docílit stavu, kdy by se dalo
>něco z toho vyloučit není jednoduché, lze např.
>prokázat pořízení auta z darovaných peněz od????,
>domu-splátky platit XYZ, byl to dar, nevím, co by šlo ještě nyní
>vymyslet.
Pájo děkuji - říkala jsem si, že se asi teď už nic dělat nedá. I on se s tím už smířil, jen mi to přijde nespravedlivé, že taková mrcha si pořád bude žít jak v peřince a navíc mu zůstane na krku snad dosmrti vzhledem ke skvěle vymyšlené vyživovací povinnosti na bývalého manžela...
Lituju strýce, vím, také jsem spoustu věcí dělala, starala se, stavěla , držela h--u a vše kvůli dětem a teď já i děti jsme přišly o všechno. Obral nás úplně. Je to zloděj a lhář a u soudu ty hrozný kecy. Uvidíte, jak bude tvrdit, že pracovala, že se starala atd. I když děti budou třeba svědčit, nic to nepomůže. Moje také svědčily a soudkyně z nich udělala lháře a že jsem je zmanipulovala. Chtělo by to prodat dům dobrému známému /udělat si nejnižší odhad/ a tu kozu vyplatit a zbavit se jí. A po roce ať si dům strýc koupí zase na sebe, nebo na děti. Strýc ať si příjmy píše na někoho jiného, aby jí nemusel nic platit. Teď je každá rada drahá, ale chce to fakt jednat rychle. Soud k ní bude přihlížet jak k chudince. Držím palce
A třeba to bylo úplně jinak, manželka se podřídila, žárlivý manžel nebo majetnický manžel nechtěl aby šla do práce, ať se stará o děti . Děti dospěly, manželka je ojetý model, tak ať jde ..... nejlépe bez peněz a bez majetku, bez praxe a bez sebevědomí.
Heleďte vy chytrolínko a spekulantko, na tohle jsem se tedy rozhodně neptala. Strejda je bohužel dobrák, který jí tohle všechno trpěl (do práce nikdy nechtěla - scháněl jí všechno možné) a než by se s ní měl dohadovat, tak raději tiše mlčel. Také se to snažil udržet kvůli dětěm (nejmladšímu je teď 16), ale i ty děti už prozřely a chtějí od "mámy" pryč, neboť ona jim ani neuvaří, barák musí uklízet děti, prostě o ně nemá absolutní zájem, jen jí dělají a celý život dělaly poskoky, vždyť už od pěti let musely uklízet byt. Ona si vyspává bůhví dokolika a děti jí před odchodem do školy musí připravit čaj a kávu a v zimě připravit krb na ráno, aby ona jen škrtla sirkou a měla se fajn. Pak celé dny jen kouří, pije kávu a chatuje na internetu - o rodinu ani o domácnost nemá zájem a ještě si u známých stěžuje, jak jí manžel nedává peníze (přitom on jí vše kupoval, platil jí benzín, jezdil na nákupy a ještě jí dával 5000/měs kapesné jen na její vlastní spotřebu - že by za to koupila něco dětem to ani náhodou)... Až do takového stádia se to nakumulovalo, takže už to strýc nevydržel, konečně se rozhoupal a podal žádost o rozvod... On má zkaženou půlku života a děti dětství a hlavně vlastně žádnou mámu nemají...
Podle referencí?! A to jako jak? Dneska, když se scháníte po pořádným právníkovi, tak na co máte slyšet? "Vem si toho, to je pěknej prašivka a sviňák, ten obere i totálně chudýho." To je ta reference. Tak,kdo je tady mimo. Nebo se "dobrej" právník chlubí, že obral toho a toho na svých web. stránkách? . Fakt tomu nerozumím. Já ještě naivně myslela, že jsou všichni právníci dobří, a že jim jde především o spravedlnost dvou protistran. Tak v tomto případě jsem byla totálně mimo já.
Re: právníci došli
>>>>>>A můžete všem tady poradit, jak se takový právník
>>>>>>pozná?
>>>>>Podle referencí. Nezlobte se, ale lovit na netu rady
>>>>>typu jedna paní povídala, když jde o celoživotní
>>>>>majetek, je trochu mimo.
>>>>
>>>>Podle referencí?! A to jako jak? Dneska, když se
>>>>scháníte po pořádným právníkovi, tak na co máte
>>>>slyšet?
>>>>"Vem si toho, to je pěknej prašivka a sviňák, ten
>>>>obere i
>>>>totálně chudýho." To je ta reference. Tak,kdo je tady
>>>>mimo. Nebo se "dobrej" právník chlubí, že obral toho
>>>>a
>>>>toho na svých web. stránkách? . Fakt tomu nerozumím.
>>>>Já ještě naivně myslela, že jsou všichni právníci
>>>>dobří, a že jim jde především o spravedlnost dvou
>>>>protistran. Tak v tomto případě jsem byla totálně
>>>>mimo
>>>> já.
>>>
>>>tak to asi žijete v opravdu nereálném světě, pokud
>>>věříte ve spravedlnost
>>>bohužel, tomu tak dávno není
>>:-) To ne, no. Paní ale nevěří, paní jen myslela, že
>>jí tady všichni začnou chválit, že má pravdu a že tak
>>to je správně.
>3x jsem četl, co jste tou svou větou chtěl říct a pak
>jsem přišel na to, že jste právník nebo mimoň :-))))
>>>>
>>>>Dobrý den,
>>>>moc prosím o radu...
>>>>Můj stýc se bude rozvádět - jeho manželka za celý
>>>>život odpracovala cca tři roky, jinak se flákala
>>>>doma,
>>>>o
>>>>rodinu se nestarala, do rodinného rozpočtu za celých
>>>>20
>>>>let soužití nedala prakticky žádnou korunu - naopak
>>>>byla manželem vydržovaná. Manžel mezitím pořídil
>>>>rodinný
>>>>baráček na hypotéku která je již skoro splacená,
>>>>vybavil ho a pořídil auto. Teď při rozvodu musí
>>>>manželce
>>>>vyplati polovinu majetku? Není nějaká možnost, když
>>>>je
>>>>prokazatelné, že ona prakticky nikdy nepracovala a
>>>>tudíž do domácnosti, baráku a jeho vybavení
>>>>neinvestovala
>>>>nic? Za jakoukoliv radu moc děkuji..
Asi to nijak nepůjde. Jestli to celé nabyl v manželství, ten příklad co jsem napsala to mi vlastně ten právník říkal kdyby měl dům před manželstvím a pak se oženil.
>>>
>>>Pokud se ještě nerozvádějí a barák či auto je napsáno
>>>pouze na něj, tak ať ho daruje dětem - pak by se s ní
>>>nemusel při rozvodu dělit ...když by nebylo o co :-)
>>
>>Rodinný dům v SJM asi těžko může darovat :o(
>Máme tentýž případ v rodině, přesně jako přes kopírák,
>ona se jen vezla a celé roky nedělala nic kromě toho,
>že se špatně starala o domácnost. A nyní při rozvodu,
>bohužel jí musí vyplatit půl z baráku, bere si další
>hypotéku, aby jí mohl vyplatit.
To je prostě ten náš stát. Jsou tabulky a basta, žádný individuální přístup. Ale fakt nejlepší je ta vyživovací povinnost na bývalou ještě léta po rozvodu, to je pecka :-)))))))) taky mám rozvedeného a v podstatě jen čekám, kdy si zažádá o nějaké další penízky a budu na tom bitá já, protože soud přihlíží samozřejmě i k mému platu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
20. 6. 2011 15:33
Dobrý den,
moc prosím o radu...
Můj stýc se bude rozvádět - jeho manželka za celý život odpracovala cca tři roky, jinak se flákala doma, o rodinu se nestarala, do rodinného rozpočtu za celých 20 let soužití nedala prakticky žádnou korunu - naopak byla manželem vydržovaná. Manžel mezitím pořídil rodinný baráček na hypotéku která je již skoro splacená, vybavil ho a pořídil auto. Teď při rozvodu musí manželce vyplati polovinu majetku? Není nějaká možnost, když je prokazatelné, že ona prakticky nikdy nepracovala a tudíž do domácnosti, baráku a jeho vybavení neinvestovala nic? Za jakoukoliv radu moc děkuji...