Re: roční zúčtování daní
Zaměstnavatel, pokud provedl roční zúčtování a zaměstnanci vznikl přeplatek na dani 600,- Kč je povinen mu těch 600,- kč vyplatit. Pokud si zaměstnanec potom usmyslí, že bude podávat daňové přiznání, tak mu vystaví potvrzení o zdanitelných příjmech, kde napíše, že bylo provedeno roční zúčtování a s jakým výsledkem, tedy že mu bylo vráceno 600,- Kč. Zaměstnanec toto potvrzení přiloží k dańovému přiznání a v řádku 84 bude částka ponížená o vyplacený přeplatek zaměstnavatelem.
Tak že mu musíte těch 600,- vyplatit, správně vyplnit potvrzení o zaměstnání a on si musí opravit přiznání, poku bylo špatně.
No jednoznačně se obraťte na toho kdo Vám vystavil to potvrzení, aby buď opravil potvrzení, nebo aby Vám prokázal , že Vám 600 vyplatil. Mám obavy, že se ukáže, že vám tuto částku vyplatili. Nebojte se zeptat, nic na tom není. Mít jasno ve svých penězích je základ.
Výsledek: v přiznání je vložen papír s názvem: výpočet daně a tváří se to jako potvrzení o zdanitelných příjmech(paní na fú nás nechala nahlédnout). ale není. každopádně je tam vidět jakoby výpočet ale: není zaškrtnuto, jestli bylo nebo nebylo provedeno roční zúčtování, s jakým výsledkem. prostě paskvil. U zaměstnavatele jsme urgovali vyplnění nového - jasného potvrzení o zdanitelných příjmech a udělám dodatečné. Děkuji za reakce
Letos mi podobné "potvrzení" přinesl známý jako podklad pro daň. přiznání. Tak jsem mu dala nový prázdný formulář, na tom původním tužkou upravila, jak to mělo být a býv. zaměstnavatel mu potvrzení podle toho přepsal. Potom říkal, že loni musel dolovat správné potvrzení po výzvě FÚ, také ho původně dostal špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.