Re: Převod obchodního podílu s.r.o.
Zahajovací rozvaha, kterou měl předat původní majitel (k datu zápisu do obchodního rejstříku)
701/411
353/701
Složení upsaného základního kapitálu na pokladnu (do banky)
211 (221) /353
Podívejte na rozvahu, zda tam máte zůstatek na účtu 353 nebo 211 (221)
Bohužel rozvahu nemáme, původní majitel s.r.o. založil jen za účelem jejího prodání nám, s.r.o. nic nedělala - to nám zaručil ve smlouvě o převodu obch.podílu. Jmění je plně splaceno, bylo původně na BÚ, ale ten jsme nechtěli, tak ho zrušil a převedl peníze do pokladny a to nám jakoby předal (započetlo se to s tím, co jsme mu měli dát my). Mohu i bez rozvahy od původního majitele zaúčtovat počáteční zůstatky 701/411 a 211/701? Moc děkuji za trpělivost.
>>>>>>Dobrý den, mám začít účtovat s.r.o., která byla
>>>>>>založena jen za účelem prodeje - my jsme ti, co jí
>>>>>>odkoupili. Původní majitel na nás převedl obchodní
>>>>>>podíl-máme
>>>>>>smlouvu o převodu, ve které je, že za převod
>>>>>>zaplatíme
>>>>>>hotově 200.000,- Kč což je jmění společnosti. Žádné
>>>>>>peníze předávány nebyly, neboť nám měl původní
>>>>>>majitel
>>>>>>dát 200.000,- Kč, které v s.r.o. byly. Udělalo se to
>>>>>>tedy jakoby zápočtem. Teď mi jde o to, jestli o tomto
>>>>>>budu nějak účtovat. Budu mít na nějakých účtech (411,
>>>>>>211??) počáteční zůstatky? Předem moc děkuji za Vaše
>>>>>>odpovědi.
>>>>>
>>>>>Kdo je "my"? S.R.O. (nebo a.s.), která si koupila
>>>>>100% podíl v jiné společnosti a má ji nyní jako
>>>>>dceřinou
>>>>>společnost?
>>>>>
>>>>>Nebo fyzické osoby, které si zakoupili podíly v
>>>>>s.r.o.?
>>>>>
>>>>My jsou fyzické osoby, které si zakoupili podíly v
>>>>s.r.o. Děkuji
>>>
>>>Zahajovací rozvaha, kterou měl předat původní majitel
>>>(k datu zápisu do obchodního rejstříku)
>>>701/411
>>>353/701
>>>
>>>Složení upsaného základního kapitálu na pokladnu (do
>>>banky)
>>>211 (221) /353
>>>
>>>Podívejte na rozvahu, zda tam máte zůstatek na účtu
>>>353 nebo 211 (221)
>>>
>>Mohu i bez rozvahy od původního
>>majitele zaúčtovat počáteční zůstatky 701/411 a
>>211/701? Moc
>>děkuji za trpělivost.
>
>
>Problém je v tom, že nyní je stav 211/411, i když v
>pokladně nic není. Pokud byste chtěli zaúčtovat výběr
>peněz, tak jako výběr již současného společníka - a pak
>společník dluží firmě (365/211).
>
>
>Pozor, jen připomínám, že společník si nesmí půjčit od dotčené společnosti peníze na nákup podílu v této společnosti. Tak ať z toho neuděláte půjčku společníkovi!
>
>
Dobrý den mám začít účtovat s.r.o.,která byla
zal.jen za účelem prodeje-my jsme ti,co jí
koupili.Pův.maj.na nás převedl obch.podíl-máme sml.o převodu, ve které je, že za převod zapl.hot.200.000,- Kč což je jmění spol.Žádné
peníze předávány nebyly, neboť nám měl pův.maj.dát 200.000,-Kč, které v s.r.o. byly.Udělalo se to tedy jakoby zápočtem.Teď mi jde o to,jestli o tomto budu nějak účtovat. Budu mít na nějakých účtech (411,211??) PZ? Předem moc děkuji za Vaše odp.
>Kdo je "my"?S.R.O.(nebo a.s.),která si koupila 100% podíl v jiné spol.a má ji nyní jako dceřinou spol.?Nebo FO,které si zakoupili podíly v s.r.o.?
>My jsou FO, které si zakoupili podíly v s.r.o.
>Zahajovací rozvaha, kterou měl předat pův.maj.(k datu zápisu do OR)701/411,353/701Složení upsaného zákl.kap.na pokladnu(do banky)211 (221) /353 Podívejte na rozvahu, zda tam máte zůst.na účtu 353 nebo 211 (221)
>Bohužel rozvahu nemáme, pův.maj.s.r.o.zal.jen za účelem prodeje nám-to nám zaručil ve sml.o přev.obch.pod.Jmění je plně splaceno, bylo pův.na BÚ, ale ten jsme nechtěli, tak ho zrušil a převedl peníze do pokl.a to nám jakoby předal (započetlo se to s tím, co jsme mu měli dát my).Mohu i bez rozvahy od pův.maj.zaúčt.PZ 701/411a211/701?
>Problém je v tom, že nyní je stav 211/411,i když v pokl.nic není. Pokud byste chtěli zaúčt.výběr peněz,tak jako výběr již současného spol.- a pak společník dluží firmě (365/211).
>
Ano, přesně tak jsem si to myslela - že bychom udělali dluh za společníkem a ten si např. náklady, které koupí hotově nevybere z pokladny, ale dáme to jako splátku dluhu na 365. Pak jsem se chtěla zeptat, jestli můžu používat tu 365 - napadlo mě, že je to pohledávka, tak nějaký účet 35..? Nebo to už zbytečně komplikuji? A ještě poslední otázka, jak dlouho může být ten dluh na 365? Děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.