Re: dovolena
pokud nebyl nemocný, potom máte správně spočítaný nárok na dovolenou, tj. na 3/12 celor. nároku (tj. 5 dnů)
pokud 3 dny vybral, pak 2 dny jste proplatila v červnové mzdě
průměr pro účely ÚP stanovíte pravděpodobný, tedy bych použila ten, kterým jste proplácela dovolenou v červnu (použila jste průměr, kterým jste platila čerpanou dovolenou)
Já mám k dispozici ZP s komentářem, kde se píše:
Zjištěný průměrný výdělek v rozhodném období nelze v průběhu čtvrtletí, pro který je platný, měnit. A to ani při trvalé změně základní mzdy nebo změně odměňování z hodinové na mzdu měsíční nebo naopak, neboť to zákon nepřipouští.
Tak doufám, že k tomuto tématu ještě přispěje svým názorem.
Já bych se snažila již na začátku určit co nejvíce správně pravděp. průměr, abych to potom mohla obhájit (i v příp. Vašem - pro ÚP)
chápu, že nemohu měnit prům. během Q, mým problémem je, že nevím jestli můžu na zmíň. potvrzení uvést již Prům. vypočtený z toho 2.Q (když je to k 1.7.) nebo ten pravděpod., který jsem použila při výp. D, ale pro příště jej navýšit i o případné odměny a nepouživat jen hod. sazbu uvedenou ve sml.
omlouvám se za svůj nesmyslný dotaz až teď vidím tu ... co jsem napsala. Konec PP k 30.6. pracoval od 1.4. tudiž průměr pravděpod. neboť v 1.Q nepracoval. Chybovala jsem však když jsem mu vypoč. D měla jsem použit podobný průměr jako má zaměstnanec stejného zařazení ve firmě. Děkuji za Váš čas
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.