Re: exekuce
Soudit nikoho nebudu, ale napíšu svůj názor.
Exekuce přišly v pořadí:
1. nepřednostní - 2. přednostní - 3. nepřednostní - 4. nepřednostní
Z první třetiny se sráží podle pořadí. Po splacení 1. nepřednostní se uvolnilo místo pro 2. přednostní, která je v pořadí. Srazí se na ni druhá třetina + částka zabavitelná bez omezení + zbytek první třetiny. Další měsíce se bude na přednostní srážet z obou třetin a v měsíci, kdy bude zaplacená, se srazí na 3. nepřednostní zbytek z první třetiny. Potom se na ni bude srážet první třetina + částka zabavitelná bez omezení. 4. nepřednostní bude čekat v pořadí.
Děkuji, už vím, že 200 použiji na splátku další exekuce, která zatím čekala v pořadí. Příští měsíc mi to vyjde ještě složitější - cca polovinou vypočtené částky splatím exekuci přednostní a zůstane mi ta nepřednostní, na kterou teď posílám 200 a pak tu je jesště jedna nepředností, která čeká jako další v pořadí. Prosím, poradíte ještě s tímto? Děkuji
Příští měsíc dosrážíte přednostní exekuci + 1/3 půjde na nepřednostní. Další měsíce budete srážet pouze nepřednostní a poslední nepřednostní bude čekat v pořadí. Takže budete srážet pouze 1/3 na nepřednostní. Napište, jestli chápete nebo to mám vysvětlit ještě nějak jinak.
Záleží na tom, v jakém pořadí přišly. Pokud ta přednostní přišla před tou nepřednostní, která čeká v pořadí, pak se 200 Kč a následně další měsíce další srážka 1/3 bude posílat na tu přednostní, tedy tak,jak píší Tři tečky. Pokud přednostní přišla až po té nepřednostní, pak to bude tak jak píše jasná.
Co vy na takové rozsouzení ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.