Re: Odhlášky
Kódy budou rozepsané na 2 řádcích. D není pro pracujícího důchodce, ale každého člověka, který získá nějaký důchod (invalidní, starobní), takže se nebojte a D pěkně napište. D bude ode dne přiznání starobního důchodu.
Pokud zaměstnanci skončil prac. poměr a poté nastoupil do důchodu (např. 5.6. konec poměru a od 6.6. důchod), tak D nehlásíte. Hlásíte jen to, co se odehrálo za trvání prac. poměru.
Tak teď nevím, protože v případě, že PP je ukončen 5.6. a od 6.6. je důchodce, tak tuto skutečnost na ZP hlásím kódem D. Nikdy při kontrole nebylo řečeno, že se takto kód D nemá používat. Doufám, že se ještě někdo podělí o své zkušenosti.
Zvedla jsem telefon a zavolala - nic prý tím nepokazím, když jim nahlásím Déčkem, že je od násl. dne důchodce. Děkuji za rady a přeji hezký tropický den!
No já mám zase zkušenost, že zamec ukončil PP dohodou, přišly mi papíry kvůli důchodu, ale datum nikde. Když jsem se zeptala zamce, tak mi odověděl, že mi do toho nic není :) tudíž já nepřihlašuji, je mi to vlastně opravdu jedno, co dělá po ukončení PP...
Řešila jsem toto minuilý měsíc, volala jsem na VZP a dozvěděla jsem se, že když z-nec končí 5.6. a od 6.6. je důchodce, má zaměstnavatel povinnost ohlásit 5.6. O a dalším řádkem 6.6. D.