Re: Zasílání dokumentů OSSZ elektronicky
Mzdový program na odesílání ELDP nepotřebujete. To zas byl někdo na OSSZ chytrý ...
Potřebujete ale program, který Vám vyplní tiskopisy ELDP (nejn ELDP, ale i Oznámení o nástupu a Přílohu k nemoc.) a to je FormFiller. Samozřejmě, většina z nás má exporty ze mzdového programu přímo do FormFilleru, takže pro Vás by to znamenalo akorát práci navíc - podklady, které Vám zpracuje mzdovka, byste museli do FormFilleru zapsat ručně.
Technická specifikace pro el. odesílání na OSSZ je zde:
http://www.cssz.cz/cz/e-podani/pro-podavajici/
Znamená to tedy,pokud budu mít nainstalovaný FormFiller,tak
najedu na stranky cssz do tiskopisů,zde vyplním a odešlu,zde zadám poslat přes portál veřejné správy?
Děkuji za trpělivost,ale toto mi nejsou na naší OSSZ říci,komunikovala jsem s nimi hodinu
>Znamená to tedy,pokud budu mít nainstalovaný
>FormFiller,tak
>najedu na stranky cssz do tiskopisů,zde vyplním a
>odešlu,zde zadám poslat přes portál veřejné správy?
Ano - z webu ČSSZ si stáhnete tiskopisy v potřebném formátu, importujete je do FormFilleru a pak vyplňujete a odesíláte.
>Děkuji za trpělivost,ale toto mi nejsou na naší OSSZ
>říci,komunikovala jsem s nimi hodinu
S úředníky je to občas komplikované, ale nevzdávejte to. Ten komfort při odesílání stojí za to.
A když si budete vyřizovat na OSSZ přístupová práva, rovnou si je zřiďte na všechno, co elektronicky odesílat lze (i když to momentálně nepoužíváte).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.