Re: Doprovod dítěte do 1.třídy ZŠ
Asi máte všichni špatné zkušenosti, ale já se soukromníků zastanu :)dělám už u druhé soukromé firmy a v obou to bylo možné a to podotýkám , že si to nemusíme nadpracovávat. Včetně návštěv doktorů, stačí den předem říct, že přijdu později, potvrzení od lékaře nepotřebujeme, je to otázka důvěry a nikdo ji nezneužívá. Když budem stíhat svou práci, není problém. Záleží samozřejmě na povaze práce, u některých profesí nelze , si jen tak na 2 hodky odběhnout. Jsem účetní a práce mi neuteče a ani ji tu za mě nikdo neudělá, takže o tom to asi je a samozřejmě o lidském přístupu ze strany šéfa :)
Re: Doprovod dítěte do 1.třídy ZŠ
Souhlasím, já mám zaměstnavatele s podobným přístupem jako v předchozím příspěvku (snad až na to volno do školy, to opravdu asi ne..). Není problém ani s lékaři, pokud to někdo nezneužívá (když zaměstnanec vozil autem manželku na běžné prohlídky a chtěl na to propustku, tak to už bylo opravdu trochu moc), ani s nemocenskými, naopak když někdo chce např. přechodit nachlazení, tak ho pošlou k lékaři. Není ale problém na soukromé záležitosti jako doprovod do školy si vzít volno a napracovat.
Jen jednou náš bývalý zaměstnanec při nemocenské údajně opravoval doma střechu, tak jsme si vyžádali kontrolu. Sice ho nepřistihli, ale hned po kontrole přišel požádat o ukončení prac. poměru dohodou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.