Mzdové, prosím
>Dobrý den, mám problém, přijala jsem zaměstnance na
>dobu určitou-po dobu letních prázdnin,neukončil
>studium,byl hlášený na ÚP, nesjednala jsem zkušební dobu, šéf
>ho vyhodil,/někde ho načapal se flinkat/aniž by řešil,
>jakou má smlouvu. Prosím, jaké jsou teď mé
>možnosti,dát výstrahu je pozdě, je týden nepřítomen v práci,
>neplacené volno? Děkuji za váš názor.
Re: Mzdové, prosím
o neplacené volno musí zam-nec požádat, to nejde jen tak mu psát Nep.V. Jestliže ho šéf"vyhodil", tak dost výrazně pochybil, rovněž tak nesjednání zk.doby je pochybením, protož nyní je zam-nec s řádnou PS doma, podle pokynu zam-tele nechodí do práce a mám obavu, že mu budete muset zaplatit překážku na straně zam-tele, protože nevidím žádnou možnost, jak s ním hned PP ukončit. nepřítomnost v práci nelze hodnotiti jako A, nejsnadnější by snad bylo ho přesvědčit, aby podepsal dohodu o rozvázání PP a byl by od něj pokoj.
No byli to dva chlapci, někde posedávali za mašinou a psali SMS a navíc neslyšeli měli v uších hudbu, nevím nebyla jsem u toho, bohužel, teď to musím nějak vyřešit, nikdo z nás starších by si toto na pracovišti nedovolil.Chybovali jsme oba,zkusím tu dohodu, on je kluk docela vychytralý, tak uvidíme, snad dorazí a nějak to vyřešíme. Šéf také ví, že se unáhlil, ale je to šéf, tak co nadělám.
Kdyby mi je alespoň poslal pro výstrahu, ale on je poslal rovnou domu. Děs běs.
Domluvte se nejdříve se šéfem, jestli chce opravdu trvat na ukončení PP nebo jim chce dát jenom výtku a vyhazovem pohrozit. Pak se spojte s nimi, třeba ani nevědí, že je šéf vyhodil neoprávněně, třeba si myslí, že jejich PP už skončil, pak by vám dohodu nejspíš podepsali. Něco jiného je, pokud znají zákony, ale v tom případě by podle mého byli bývali měli druhý den nastoupit do práce a požadovat přidělení práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.