Vlákno názorů k dotazu Konec roku a opravný daňový doklad od jb - Re: Konec roku a opravný daňový doklad Pokud je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2011 14:20

jb (neregistrovaný)

Re: Konec roku a opravný daňový doklad
    Pokud je skutečně DZP 8.7. pak nevidím důvod účtovat do "starého"roku. Skuste popsat o co jde

• 21. 7. 2011 21:05

ahard1 (neregistrovaný)

Nebudu to komplikovat s hospodářským rokem, ale podobné by to bylo, že jsme dostali v 12/2010 fakturu za montérky, které jsme vrátili.(zaúč.501/321) a ODD jsme obdrželi 8.1.2011. Do kterého roku to mám zaúčtovat?

• 22. 7. 2011 7:42

jb (neregistrovaný)

Tak si představte, že je faktura starší, třeba rok 2009. Nenechte se zmást blízkým datem ukončení roku.
    Jediné datum, které Vás zajímá, je datum "reklamačního řízení" -v žádném případě to neni datum, kdy se někdo rozhodne vystavit ODD, případně jeho doručení poštou.
    DPH
    § 74 Oprava odpočtu daně
    (1) Je-li provedena oprava základu daně a výše daně podle § 42, která má za následek snížení uplatněného odpočtu daně, je plátce, pro něhož se uskutečnilo plnění, povinen provést opravu odpočtu daně. Opravu plátce provede za zdaňovací období, ve kterém se DOZVĚDĚL o okolnostech rozhodných pro vznik povinnosti ji provést. Opravu odpočtu daně plátce prokazuje opravným daňovým dokladem nebo JINYM dokladem souvisejícím s opravou, popřípadě jiným způsobem.
    DPPO
    Pokyn D300 k §23
    4. Pro zjištění základu daně se uplatní částky ovlivňující základ daně k rozhodnému datu, kterým je například v návaznosti na:
    - reklamační řízení datum prokazatelného ukončení reklamačního řízení,

• 22. 7. 2011 7:59

Ji (neregistrovaný)

Já si myslím, že také záleží čeho se vlastně opr.daň.doklad týká - dříve dobropis. Pokud jde např. o palety, které jsou vráceny po ukončení roku, tak jsem je účtovala jako materiál na skladě ještě do starého roku nebo nespotřebovaný materiál, který je později vrácen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).