Re: Nákup papíru - přenesení daň.povinos
podle jeho dzp na faktuře dáte do přiznání samozdaněním 20% na ř. 10 a 43. Dále s přizáním podát hlášení datovou schránkou n finanční úřad o příjmu tohoto zboží. formulář vás navede na vyplnění dič, kg, zatřídění , ceny, dodavatle atd.
stejné hlášení podává váš dodavatel tak vám to musí vzájemně sedět
Takže když on mně fakturuje 6000 tak já do řádku 10 a 43 dám základ 6000 a dph 1200 ?
Podat hlášení přes datovou schránku? Nemám přístup jejich datové schránce:-( Formuláře na to jsou jaké?
Mám tady něco v Pohodě, ale vůbec nevím,jak na to:-(
Nevím, co umí Pohoda, ale zkuste se podívat do nastavení DPH v programu, jestli tam nemáte zkratku+typ DPH se začleněním přímo do řádků daň. přiznání a do evidence dle §92....datovou schránku nepotřebujete, můžete poslat přes elektronickou podatelnu ( EPO)i bez elektronického podpisu, která je na stránkách min.financí( lze vyplnit ručně nebo z programu po uložení do formátu xml ) a následně pak jen do 5-ti dnů poslat podepsané potvrzení o zaslání přes EPO ( to se vám nabídne k vytištění po odeslání).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.