Vlákno názorů k dotazu Trestní oznámení na nezaplacený dluh od vf - Re: trestní oznámení na nezaplacený dluh To, že někdo...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2011 9:49

vf (neregistrovaný)

Re: trestní oznámení na nezaplacený dluh
    To, že někdo dluží, ještě neznamená, že jde o trestný čin.U trestních oznámení na neznámého pachatele to často dopadá tak, že to policie po měsíci odloží s tím, že se pachatele nepodařilo zjistit (pokud vůbec došlo k trestnému činu). Je to spíš na civilní soud (žaloba o zaplacení), i když konečný efekt se nemusí příliš lišit.

• 26. 7. 2011 10:10

fidelka (neregistrovaný)

Děkuji za názor. Oni tvrdí , že to poadjí na majitele firmy na konkrétní osoby. Já jsem jim tvrdila , že je to nesmysl to podávat, že nám to nic nevyřeší a že se tím policie stejně nebude zabývat. Tak mě sdělili , že tomu nerozumím.
    On si tu vymahačskou fy najal manžel na svůj dluh.

• 26. 7. 2011 10:38

jarda05 (neregistrovaný)

I když bude soud, tak počítejte s tím,zda má vůbec smysl
    podávat žalobu.
    A pokud podáte žalobu Vy, tak zaplatíte poplatky.
    Naše zkušenost, ale
    našli jsme až nyní dobrého právníka - a ten se snaží a dokázal už
    dost dluhů vymoct.

• 26. 7. 2011 13:56

fidelka (neregistrovaný)

Děkuji. My než to manžel dal vymahačské firmě, tak jsme byli u právničky a ona nám řekla, že soud ,ani nic jiného nemá smysl. Protože i když si ten soud zaplatíme a vyhrajeme to , tak šance z nich ty peníze dotat je tak 10%. A s našema soudama je to běh na dlouhou trať. Tak se manžel rozhodl to dát vymahačské firmě. I když nás právnička od toho zrazovala, protože prý ani vymahačská firma dokud není pohledávka uznaná soudem nesmí pohledávku vymáhat. Vymahačská forma se snažila ( nebo nesnažila - to nikdo neví ) s nimi komunikovat půl roku. A oni akorát slibovali a slibovali a slibovali , že to zaplatí. Teď už ani nekomunikují s tou vymahačskou firmou. Tak ta vymahačská firma jako výkřik do tmy zkouší tu policii , která si myslím ,že je k ničemu.

• 26. 7. 2011 15:41

Kara (neregistrovaný)

A co exekutor? Vyvíjí ta firma vůbec nějakou činnost? Je to právnická nebo fyzická osoba? Má nějaký majetek (ta firma)?

• 26. 7. 2011 16:10

fidelka (neregistrovaný)

Ta vymahačská firma nic nezjistila. Právnička nám tenkrát zjistila , že je na ně od roku 2007 exekuce na 25000,- a že to stále nikdo nevymohl. Vymahačská firma tvrdí , že teď od července přestala vyvýjet činnost. Ale ta firma je společníkem sruhé firmy a to jednatelé naší firmy co nám dluží jsou ještě společníci té druhé firmy. A to co jsem si já zjišťovala ta druhá firma vyvýjí činnost. Ale já si myslím ,že i ta naše co nám dluží. Protože teď v červnu ještě podávali daňové přiznání a dělalai kolaudaci baráku co na něm manžel dělala ty výrobky za které nám dluží.

Já si pořád myslím ,že ti vymahači jenom vymáhají peníze od nás , ale od nich ne.... Ona ta vymahačská firmatvrdí ,že teď se na ně podá trestní oznámení - policie je obviní a oni se leknou a zaplatí. Ale to je pohádka jako z růžové knihovny ...

A na exekutora musí být soudní rozhodnutí né ?

Děkuji všem za reakce.

• 26. 7. 2011 17:02

pája

přesně tak, vym.firma jen kalí vodu a bude z Vás tahat prachy a stejně nic nezmůže, pro exekutora chybí právní titul, na základě kterého by provedl výkon rozhodnutí, policie se tím zabývat prakticky nebude, pokud tam není zjevné podezření ze spáchání tr.činu, čili buď žaloba nebo návrh na insolvenci, jinou cesti nevidím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).