Re: Výpočet výdělku pro ÚP
Pokud jste pobírala 3 měsíce podporu, budete nyní zaměstnána více než 3 měsíce a méně než 6 měsíců, budete od prosince dobírat zbytek podpory. Nebude vám náležet znovu 5 měsíců, ale pouze 2 měsíce. Zda to bude ze stejného výdělku jako předtím, to nevím. Pravděpodobně ne, pravděpodobně z příjmu v říjnu 2011.
Nyní jsem ještě vedená na ÚP-podporu v nezaměstnanosti mám do 31.8.,bylo mi řečeno pokud nastoupím do PP před ukončením podpory(což já nastoupím 15.8.) budu mít po odpracování 3 měsíců nárok na novou podporu.Pokud bych nyní nastoupila do PP a neodpracovala celé 3 měsíce, tak pak bych pouze dobrala zbytek nevyčerpané podpory. Pokud bych nastoupila do PP až 31.8. nebo 1.9. pak musím odpracovat 6měsíců abych měla znova nárok na 5měsíců podpory. Tak snad mi to na ÚP řekli správně. Aby se v tom čert vyznal.
Ano,omlouvám se, řekli vám to dobře, já jsem to spletla:
§ 48 Zákon o zaměstnanosti
Uchazeč o zaměstnání, kterému v posledních 3 letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání neuplynula celá podpůrčí doba a po uplynutí části podpůrčí doby získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu32g) v délce alespoň 3 měsíců, má nárok na podporu v nezaměstnanosti po celou podpůrčí dobu. Jestliže získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce kratší než 3 měsíce, má uchazeč o zaměstnání nárok na podporu v nezaměstnanosti po zbývající část podpůrčí doby. Současně musí být splněna podmínka celkové doby předchozího zaměstnání [§ 39 odst. 1 písm. a)].
Můžu na Vás mít ještě dotaz. Po Mateřské dovolené,která mi skončila 19.7.2009 jsem byla na ÚP a vyčerpala jsem celou podporu a poté jsem ještě byla na ÚP bez nároku na podporu v nezaměstnanosti. Poté jsem nastoupila do PP a odpracovala jsem 7měsíců. Poté jsem PP ukončila a jsem nyní na podpoře,kterou nevyčerpám. Nevím jestli to teď chápu správně, ale když jsem za poslední 3roky podporu jednou celou vyčerpala, budou pro mě platit jen ty 3měsíce? Je to nějaké zamotané.Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.