Re: Výpověď pro nadbytečnost a nemoc ve
Blbost - onemocním-li v průběhu výpovědní lhůty, tato lhůta se mi přerušuje na celou dobu nemoci a po nástupu do zaměstnání mi začíná běžet zbytek výpovědní doby.Pokud prohlásíte, že na setrvání ve výpovědní lhůtě netrváte, můžete touto dohodou odejít ke dni skončení PN
Díky přesně tak jak píšete vy tak jsem si to myslela, že se délka PP prodlužuje o celkovou dobu nemoci v dvouměsiční výpovědní době včetně té dohody o ukončení . Jen mne trochu zaskočiila personalistka, která by to měla vědět,tak mi tvrdila že jen o ten měsíc.
je to takto:
§ 53 zp
(2) Bylali dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
pokud by tomu tak nebylo,je to tak,jak výše.
Rozumím tomu dobře?
Když zkyně dostala 52c) k 30.6. tedy výpovědní doba do 31.8. a ona jde od 12.7. na nemoc tak až se uráčí nastopit zpět do zaměstnání bude ji pracovní poměr prodloužen o dobu od 12.7. - 31.8.? Prodejna se, ale k 31.8. zavírá a jiná pobočka není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.