Vlákno názorů k dotazu Exekuce prosím od ... - Re: exekuce prosím Pokud máte v ruce rozhodnutí, které...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2011 14:08

... (neregistrovaný)

Re: exekuce prosím
    Pokud máte v ruce rozhodnutí, které je adresováno zam-ci, tak jím nejste vázaná. Abyste měla povinnost provádět srážku výživného, musíte být adresátem rozhodnutí (exepříkaz) nebo se zam-cem uzavřít dohodu o srážkách. Od uzavření dohody se odvíjí pořadí pohledávek, tj. buď výživné bude v první třetině před některou z nepřednostních exekucí nebo ne. Důležité pro případnou kontrolu je určení správného pořadí právně podložených pohledávek. Mělo by stačit soudní rozhodnutí, složenky jsou vítané plus. Výživné zvyšuje městský úřad?

• 2. 8. 2011 14:56

Janka* (neregistrovaný)

Re: exekuce prosím
    děkuji za odpověď, trošku jsem se asi špatně vyjádřila,
    šlo mi o to, co musím mít založeno, když zam-ci uplatním u exekuce nepřednostní pohledávky vyživované osoby, je rozvedený, výživné platí sám, mám jen ty dokumenty popsané nahoře, neboli jestli něco chybí, jinak u nejstašího syna mám pouze rozhodnutí o zvýšení příspěvku z městského úřadu z roku 2003 a složenky, že každý měsíc platí, rozhodnutí soudu nemám děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).