Re: účtování - 1% z PC, náhrada mzdy nem
takže je to dobře, že u této mzdové složky nejsou uvedeny účty? já jsem mzdová účetní, nerozumím rozúčtování, vedoucí je hlavní účetní a hledala proč to tak je-že nejsou uvedeny účty a bylo jí divné, že mzdy jí vždycky vyšly ...
Já se jí nechci ptát, ale ráda bych tomu rozuměla. Takže o tomto 1% se neúčtuje - to se nikde neobjeví ? moc děkuji
Myslela jsem účetní audit.
Abych upřesnila svoji odpověď (předtím jsem se zaměřila jen na jednu část dotazu)
- 1% z hodnoty vozidla, přidaněné ke mzdě, do finančního účetnictví nevstupuje, na nákladové účty se neúčtuje
- nemoc-náhrada mzdy za prvních 21 kalendářních dnů placených firmou, do finančního účetnictví vstupuje, účtuji na nákladové účty 521 - analytika pro náhrady za nemoc
Na ten účetní audit jsem se ptala z důvodu, že auditor může mít požadavek na jiné zaúčtování (např. 528,..)
http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d4907v6907-uctovani-nahrady-mzdy-za-nemoc/
Děkuji za vysvětlení, podívala jsem se i na odkaz, ale to je z doby, kdy se ještě ponižovalo pojistné na OSSZ. Dívala jsem se do nastavení mzdové složky v programu a účty jsou tam úplně jiné,ale asi to není špatně, když na to ještě nikdo nic neříkal ...?
MD 662000
D 485000 a ještě je tam zadáno bez podmínky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.