Re: Čerpání dovolené po mateřské
protože se jedná o dceru majitele firmy, tak jistě najdete způsob, jak to udělat
do mezd za květen už to nenapasujete, takže, pokud na jejím místě není nikdo, kdo by měl smlouvu za zástup této zam-kyně, potom ona si požádá o přerušení RD a bude čerpat dovolenou (ale již pokrácenou za RD) a ten rozdíl, který v Kč vznikne, ji můe otec dát jako mimořádnou odměnu
pokud ale máte zástup za tuto zam-kyni a nechcete, aby se čerpáním dovolené stal tento zástup z doby určité (po dobu čerpání - nevím, jak to máte uvedené), pak toto musíte vyřešit před tím, než bude dcera čerpat dovolenou
až dočerpá dovolenou, pak opět nastoupí na RD
Nevím, ale je divné, že se to řeší až v srpnu, protože pokud by opravdu někde žádost "založil" bylo by jim to jasné hned následující měsíc, protože by nebyly korunky za čerpanou dovolenou. Takhle to na mě dělá dojem, že se někde dozvěděli o výhodě nekrácení a sepsali si žádost dodatečně s tím, že na to zapoměli.
Ještě jednou všem moc děkuji, jste zlatí. Oslňovat nebudu, protože už jsem si vyslechla,že to mám hlídat a poradit jí (popř.napsat žádost za ní a ona jí podepíše. Takhle se to prý dozvěděla od kamarádky ... a nějak se to zaseklo u taťky). Nikdo kdo by měl smlouvu na zástup není. Takže bych jí mohla dát tu dovolenou 20 dní nárok ještě do červencových výplat. A myslíte tedy že bez krácení? Bylo by to pro mě nejjednodušší (i na vysvětlování)?
já bych asi volila krkolomější cestu (tedy krácení + odměny), ale pokud dáte celou dovolenou (je to příp. ve prospěch zaměstnance) a jelikož je otec vlastníkem firmy, tak od něho žádný postih, že byste přeplatila, nehrozí
a kontroly samy od sebe to, že dáte víc dovolené, kontrolovat nebudou
Těch 68000 Kč jistě měla už za PPM, takže to si ji odepsat manžel tento rok stejně nemůže. Pokud se jedná o soukromou firmu, tak je vcelku jedno, jak si peníze rozdělí. Horší je to u státních firem, kde tatík zaměstná svoje příbuzné a pak se to rozdává (z cizího) - viz poslanci a jejich poradci apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.