Re: Sleva na oplatníka -nástup ne prvníh
to nevím jakou to má souvislost
ale mohl při evidenci na ÚP praacovat, takže mohl mít u zam-tele podepsané daň. prohl. a potom byste nemohla slevu za srpen uplatnit
tak ať podepíše daň. prohl. (pokud ho nemá jinde podepsané) a slevu za srpen uplatněte až v celoročním zúčtování
je to lepší ,než abyste pak z RZD zjistila, že za srpen byla sleva na popl. uplatněna 2x a Vy byste musela dodaňovat srpnovou výplatu
Ani náhodou bych si nedovolila se pracovníka zeptat, zda byl evidován s, nebo bez podpory v nezaměstnanosti. Co mi je jako mzdové účetní do toho? Podobně, proč vyžadovat čestné prohlášení, když vše potřebné již prohlašuje a podepisuje v prohlášení poplatníka daně?
Také jsem byla snaživá, až jedna stížnost s následným citelným postihem mě odnaučila se ptát na věci, které nejsou přímo vymezeny zákonem.
Jinak máte pravdu, v současné době zpracovávám mzdy u firem, kde zaměstnanci jsou rozumní a zeptají se, když něčemu nerozumí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.