Re: Eurová pokladna
Předpokládala jsem, že mají EUR ve valutové pokladně. Mám to u jedné firmy běžně - na devizový účet jim přijde platba EUR od odběratelů. Následně vyberou v bance ze svého devizového účtu EUR a vloží je do valutové pokladny. Pak zjistí, že v korunové pokladně mají nedostatek a tak ve směnárně vymění EUR za CZK.
Děkuji, máme v eurové pokladně dostatek EUR, a v korunové máme nedostatek Kč, tak jsem si říkala jestli nejde v rámci jedné společnosti převézt Eura na koruny.
A účtovala bych jak paní V. Výběr Eur z eurové pokladny 261/211200 a vklad do korunové pokladny 211100/261000. Použila bych měsíční kurz, který v účtu používám, ale nejsem si právě jistá, zda to tak jde.
Prosím Vás paní v.e.n.d.y. pokud nemáme směnárenskou činnost tak nemůžu provést?
ale já si nechci koupit Eura pro vlastní potřebu, i když to tak vypadá, kde jinde by ty Eura skončila, já jsem jen chtěla snížit Eurovou pokladnu a navýšit korunovou, takže to nejde?
a můžu prosím Vás závazek druhé firmy, který mám zaveden v korunách zaplatit v hotovosti Eurami?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.