Re: Pracovní právo-moc prosím
To bychom takto chápali také, kdyby se jednalo o dočasné řešení. Jenže ta provozovna firmy X tam již nikdy nebude, tak v tom případě, pokud by nerozvázal prac.poměr by na pracovní cestu jezdil
třeba 10let. Proto dotaz, zda je takovéto řešení vůbec možné?
Myslím, že to v zákoně nikde nenajdete, takový obchodní zástupce také jezdí na služební cesty třeba každý den. Já Vás chápu, ale půjde o hru nervů, kdo déle vydrží. Manžel bude mít nárok minimálně na 63,- Kč za každý pracovní den a zaměstnavatele to nebude bavit. Držím palce!!
Nemyslím, že půjde o válku nervů. Není možné srovnávat práci obchodního zástupce a třeba práci účetní. Protože pracovní cestou se podle ZP myslí časově omezené vyslání. Takže dlouhodobě to zaměstnavatel neobhájí a navíc pracoviště, které má ten člověk uvedeno ve smlouvě právně zanikne.
Má manžel v pracovní smlouvě řízení auta? To je další věc. (ptám se, protože jste psala, že to auto bude řídit manžel).
Na druhou stranu, já bych to bral mít k dispozici služební auto a k tomu i cesťák. Já jsem jezdil 30 km 15 roků za vlastní peníze.
Jinak něco podobného se tady již dost dávno řešilo, že stejnou fintu chtěl použít i jiný zaměstnavatel. A tehdy tady VH (poku mě paměť neklame) právě napsala, že nemá šanci s tímto uspět. Otázkou je, zda to řešit s OIP nebo je to na nějakou soudní při se zaměstnavatelem.
Tady se hlavně jedná o to, aby se firma zbavila zaměstnanců a donutila je, aby podali sami výpověď.Jeden už to udělal. Radili jsme se i na OIP a tam
tvrdili, že nárok na odstupné má, když byla provozovna zrušena.
Jenže praxe je potom zcela jiná. V této situaci stejně na vše doplatí zaměstnanec. Všem diskutujícím moc děkuji.
se nelze nijak dohodnout.
>>
>>Má manžel v pracovní smlouvě řízení auta? To je další
>>věc. (ptám se, protože jste psala, že to auto bude
>>řídit manžel).
>>Na druhou stranu, já bych to bral mít k dispozici
>>služební auto a k tomu i cesťák. Já jsem jezdil 30 km
>>15
>>roků za vlastní peníze.
>>
>>Jinak něco podobného se tady již dost dávno řešilo,
>>že
>>stejnou fintu chtěl použít i jiný zaměstnavatel. A
>>tehdy tady VH (poku mě paměť neklame) právě napsala,
>>že
>>nemá šanci s tímto uspět. Otázkou je, zda to řešit s
>>OIP nebo je to na nějakou soudní při se
>>zaměstnavatelem.
>
>Tady se hlavně jedná o to, aby se firma zbavila
>zaměstnanců a donutila je, aby podali sami výpověď.Jeden už
>to udělal. Radili jsme se i na OIP a tam
>tvrdili, že nárok na odstupné má, když byla provozovna
>zrušena.
>Jenže praxe je potom zcela jiná. V této situaci
>stejně na vše doplatí zaměstnanec. Všem diskutujícím moc
>děkuji.
Jenže v dnešní době sám dát výpověď není žádná legrace, díky tomu, že si pan Drábek myslí, že neexistuje šikana ze strany zaměstnavatelů.
Zkuste tu otázku poiložit ještě jednou a do nadpisu dát pro paju. :-)
Umí dobře poradit právě vhodný postup, aby člověk neudělal chybu pro případný pozdější soudní spor. Taky jsem se obával něčeho jiného, protože se moje pracoviště má stěhovat a zaměstnavatel se kasá, že to má ošéfované s právničkou. Ale nevím jak.
>>
>>>Myslím, že to v zákoně nikde nenajdete, takový
>>>obchodní zástupce také jezdí na služební cesty třeba
>>>každý
>>>den. Já Vás chápu, ale půjde o hru nervů, kdo déle
>>>vydrží. Manžel bude mít nárok minimálně na 63,- Kč za
>>>každý
>>>pracovní den a zaměstnavatele to nebude bavit. Držím
>>>palce!!
>>
>>Nemyslím, že půjde o válku nervů. Není možné
>>srovnávat
>>práci obchodního zástupce a třeba práci účetní.
>>Protože pracovní cestou se podle ZP myslí časově
>>omezené
>>vyslání. Takže dlouhodobě to zaměstnavatel neobhájí a
>>navíc pracoviště, které má ten člověk uvedeno ve
>>smlouvě
>>právně zanikne.
>
a proč prostě nedojíždí do té nové provozovny? vždyť lidé za prací dojíždí i mnohem dál.
> Děkuji, právě takto jsme to chápali, jenže se
>zaměstnavatelem se nelze nijak dohodnout.
zaměstnavatelem se nelze nijak dohodnout.
Já vím, že se dojíždí mnohem dál. Ale dojíždět do jiné firmy, mít 10hodinovou pracovní dobu a k tomu minimální plat, když jsme odečetli náklady na dopravu, tak toho opravdu moc nezbylo.
Podotýkám, že kdyby přestoupil k nové firmě, tak by auto
přistaveno neměl a dopravoval by se na vlastní náklady. Něco jiného je někam dojíždět a být patřičně ohodnocen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.