Re: RP,výpoved,UP...
Pokud nemůžete nastoupit do práce po ukončení rodičovské dovolené, musíte pracovní poměr ukončit vy, buď zkusit dohodu (zaměstnavatel musí souhlasit) nebo dát výpověď s 2 měs. výpovědní dobou.
Na ÚP se hlásí pouze v případě, že kdykoliv můžete nastoupit do eventuelně zprostředkovaného zaměstnání.
Buď se se zaměstnavatelem dohodnete, že váš pracovní poměr skončí 29.5. (nebo kdykoliv dříve), protože nebudete moci 30.5. nastoupit po skončení RD do zaměstnání, nebo dáte v únoru výpověď a váš pracovní poměr skončí 30.4. uplynutím výpovědní doby.
Jestliže se nebudete registrovat na ÚP, můžete se zaregistrovat na své ZP jako osoba celodenně pečující o dítě do 7 let nebo dvě do 15 let. Podmínkou je nedávat dítě do školky na víc než 4 hodiny denně. Potom za vás bude plátcem ZP stát.
U sociálních dávek se zkoumá příjem celé rodiny, takže pravděpodobně od státu nic nedostanete.
Výpoveď dohodou neznamená nic. Je to právní nesmysl, i když tento nesmysl jste mohla včera slyšet v různých TV seriálech a naposledy i včera z úst hlasatelky na veřejnoprávní TV ve večerních událostech a také tam mluvili o 2měs. odstupném, což je také nesmysl.
Pokud budete chtět v práci skončit, potom musíte dát včas výpověď nebo se na ukončení PP dohodnout. Zam-tel to řešit nebude a odstupné Vám také náležet nebude (zvláště, pokud se jedná o státní organizaci, tak ta musí dodržovat zákony).
Pokud byste nedávala dítě do předškolního zařízení a starala se o něj, potom byste se přihlásila na své zdrav. poj. a byla byste vedena v kategorii, za kterou je plátcem zdrav. poj. stát. Takže byste se nemusela zatím na ÚP hlásit.
Sociální pojištění si platit nemusíte.
Pokud máte manžela, potom je jeho povinností Vás zabezpečit. A jako lékař Vás jistě bez problémů uživí.
Děkuji za odpovedi.No..jako lékař nás určite bez problému neuživí,jelikož jeho plat není to,co mediami prezentovaná veřejnost míní-ale to není důležité.
Podám teda výpoved.Podám tedy výpoved a uvidím jeslti malou vemu do školky,protože dle zkušeností s první dcerou,kterou přijali v 5letech tomu moc nadějí nedávam..bohužel.
Děkuji.
a ako vy viete kolko zarobí lekár?tušili jste že s dvema atestacemi má neco málo přes 25tisíc hrubého?a a všechno co vydělá navíc je jeho druhé zamestnání?asi ne,že?Potřebujeme peníze,kdyby jsme nepotřebovali jeden dva roky zvládnu byt doma,ale nemůžu,protože nevyžijeme,nevydělá na to,aby živil 4 hladové krky.
Nic takového se neděje, jen tom, že je spousta jiných profesí, které riskují život a životy zachraňují a jsou ohodnoceny daleko méně. Jinak kvality vašeho muže nikdo nezpochybňuje. Jen, že neznám ve svém okolí ani já, ani nikdo z mých známých chudého lékaře. S mým ohodnocením to nemá co dělat, na to jsem si nestěžovala. Já jsem spokojená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.