Re: Pohoda - tisk pohledávek a závazků
Ano, to jsem zkousela, to mi radila prac. Stormware. Ale to mi tiskne uz uplne nesmysly. Rozhodne to nesedi na knihu zavazku k datu ... Napr. tam vyjela faktura, ktera byla z r. 2010, zapl. v 3/2011. A ja potrebuji zavazky k datu 30.6.2011. Jsem bezradna, asi budu muset knihu zavazku a pohledavek vyexportovat do excelu a tam si to nejak rucne rozclenit... Prekvapuje me, ze to zrejme nikdo nepotrebuje...
Víte co dělám já pro banku, z adresáře přenesu vyst.faktury neuhrazené k poslednímu do exelu a udělám tabulku sama jednak dle jmen firem a pak vyplním jejich tabulku dle splatnosti - tj. vystavené neuhr.pohl. celkem rozdělím dle tabulky podle splatnosti a to co zbývá je ve splatnosti,totéž se dělá se závazky a pozor kontrolují to na výkazy, mělo by vám to souhlasit, pomáhám si i saldem.
Me to proste nesedi, at zadavam do obdobi co chci. Podle me je problem, ze tato sestava vubec nebere v uvahu datum odpočtu, podle ktereho mam faktury rozdelene do obdobi. Kdyz zadam splatnosti -1000, tak mi vyjedou i faktury z následujících období a to mi proste nemůže sedět na rozvahu k 30.6.
Asi taky budu muset sestavu vytvorit sama v excelu, jeste ze to nedelam kazdy mesic :-) Muzu se jeste zeptat, jaka sestava je to saldo? Uz jsem o nem tady na foru cetla, vcera jsem to hledala, ale nenasla.
Bohuzel v navrhari sestav zas az tak moc pracovat neumim, abych si vytvorila takovou sestavu uplne novou. Zvladam tak upravit nejakou stavaji, vymenit sloupecek nebo pridat vetu :-(
Saldo jsem uz objevila, porad jsem si myslela, ze je to nejaka sestava, ale ono to ma nejake pro me zahadne funkce :-) Uplne se to bojim pustit :-)
Nebojte se - sama dělám toto:
1) zazálohuji data účtované společnosti
2) v účetních jednotkách si zkopíruji danou společnost a do názvu firmy dopíši POKUS
3) všechny nestandartní operace následně udělám zkušebně v nové firmě POKUS
4) když se zdaří, mohu je udělat i v normální verzi účta
Je to fajn sestava hlavně pro dokladové inventury. Jsou tam rozpisy nevyrovnaných položek účtů. Např. položek účtu 381, 383, ...
V účtové osnově musíte mít u účtů, u kterých chcete sledovat saldo, zaškrtnuto "Sledovat saldokonto"
Ten můj "návod" nebyl pro saldo, bylo to pro případy, kdy se bojíte, že by se mohlo něco pokazit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.