Re: jak nejlépe vyřešit - ZP prosím
pokud přestala pobírat důchod, tak Vám to měla ohlásit
každoročně zač. roku vám přece musí dokládat, že důchod opravdu pobírá
zjistili jste, že je za ni stále plátce stát - z jakého titulu je za ni plátce stát, když již nepobírá důchod?
pokud přestala pobírat důchod, tak to jistě na její ZP ohlásili z ČSSZ, že důchod nepobírá
navíc, každý člověk je povinen každou změnu ohlásit na své ZP (což tedy měla ona provést)
Re: jak nejlépe vyřešit - ZP prosím
Pracuji zde 4 měsíce, nechala jsem si elektronicky zaslat seznam pojištěnců u každé pojišťovny a kategorie za které je máme nahlášeny jako plátce stát. Pobírala vdovský důchod. A na pojišťovně VoZP je stále nahlášena v kategorii za kterou je plátce stát. Můžete mi poradit, jak postupovat. Jsem si vědoma, že je i zaměstnanec povinen ZP změny nahlásit. Paní výměr prý donesla, žádný jsem nenašla, ale neprokážu, že tuto skutečnost nenahlásila. Jen nechci obdržet po 4 měsících penále i když to není moje chyba. Nevím zda tyto doklady zasílá ČSSZ nebo OSSZ na ZP někdy asi ano a někdy asi ne, jelikož jsem našla i paní, která byla 15 let na rodičovské dovolené (toto již naše chyba nebyla u těchto zaměstnanců tyto skutečnosti nastaly ještě před nástupem do naší společnosti), poslala jsem je, ať si to vyřídí osobně. U některých ale právě zase pojišťovna je měla v kategorii oprávněně, ale my jako zaměstnavatelé jsme tuto skutečnost nevěděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.