Re: Faktura přijatá
Děkuji za názory, j mám pořád zakódované, že by adresa odb. i dod. měla souhlasit se zápisem v OR, každopádně kdyby bylo na mě samotné vůbec bych tohle neřešila, ale kolikrát co slyším za nesmyslné požadavky při kontrolách no :-( škoda mluvit ... ještě jednou moc děkujii
tak jsem to našla :-) jsem účetní a proto preciznost je na místě. Dle § 28 zákona o DPH bod 2 písmena c) je i sídlo, nebo místo podnikání osoby pro kterou se uskutečňuje plnění. Proto pokud je to daňový doklad s odpočtem DPH budu bazrovat na tom, aby byla vepsaná naše adresa tak jak jsme zapsaní v OR. U neplátce DPH snad přimhuřím oko jinak nee
No co u nás byla kontrola z finančního úřadu, tak ji vadilo i když bylo v adrese třeba Brno - nějaká čtvrť když ve výpise z obchodního rejstříku máme jenom Brno a takové prkotiny. Dále aby byl Název přesně výpisu z OR a malá velká písmena čárky mezery atd. vždy se někdo najde kdo to napíše špatně. Někteří nejsou schopní napsat ani ty důležité věci jako je IČO a DIČ ale to prostě bez debat vracím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.