Re: dlužné výživné a běžné výživné
To je mi jasné, že se sráží takto, ale asi to dost dobře nechápu... příklad 12000 čistého, 3000 běžné alimenty a pak do zbytku dlužné? Systém mi to totiž počítá tak, že dlužné alimenty vezme jako přednostní pohledávku a ze zbytku mi odečte běžné ....
Výživné a přednostní pohledávky
Pro pohledávky na výživném (nezaplacené alimenty) pak v rámci přednostních pohledávek platí ještě jedna výjimka. Pohledávky na výživném jsou totiž „zvýhodněny“ a při provádění exekuce na plat jsou vždy placeny jako první.
Rozumím přednostní / nepřednostní , ale toto fakt nechápu.
Vysvětlím, jak se mi to chová a to nevím, zda je správně.....
12,000 čistá mzda, vyživovací povinnost na manželku, jinak nic, tedy přednostní exekuce je 3.562,- a zůstane mu 8.438,- a z toho se mi automaticky odečte 3.000 = takže jeho mzda k vyplacení je 5.438,- Kč.
Dobrovolné to je i za předpokladu, že to přijde od soudu? Přišlo mi rozhodnutí o dlužném výživném a současně od 1.8. běžné výživné?
Děkuji moc Lucka
Kdyby to platil dobrovolně, tak mu asi nevznikl 60000,- dluh. Někde to máte špatně nastavené. Zkuste zadat do nadpisu, jaký máte program, třeba se někdo ozve.
Má dostat 8440,-, na běžné výživné 3000,- a dlužné 560,- Kč. Koukám, že dítě stihne dostudovat, než to z tatínka dostane.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.