Re: zrušení firmy - nemám zápočťák
Ona je stále zaměstnancem té firmy a OSSZ ji má pod tou firmou vedenou. Na ukončení pracovního poměru se musí domluvit se zaměstnavatelem, OSSZ jí sama pracovní poměr neukončí a žádný zápočťák nevystaví. A dokud bude zaměstnaná, nemůže se jít zaregistrovat na ÚP. Problém je zřejmě v tom, že nemůže sehnat současného majitele (nebo někoho z té firmy) a provozovna zřejmě již neexistuje. Ale to nevím, ptala jsem se, zatím bez odpovědi.
Podle dotazu jsem myslel, že pracovní poměr je již ukončen, takže proto jsem odkazoval na Sociálku a ELDP pro prokázání výše přijmů a následné předložení na ÚP pro vyměření dávek. Na Sociálce je pouze doba a výše odvodů, ale při již ukončeném pracovním poměru by to myslím stačilo... Jednou jsem to již řešil a povedlo se to úspěšně vyřešit s ÚP.
N.
Vy jste nebyla v kontaktu se zam-ci firmy, když jste byla na MD, RD? Neměla jste tam např. kamarádku, která Vám řekla, že firma končí? Zkuste se podívat na www.justice.cz do insolvenčního rejstříku (zadejte názrev firmy, pokud znáte IĆO, tak to). Domnívám se, že na ÚP jsou od toho, aby Vám podali informace, jak máte postupovat (když sama si nevíte rady a nikoho již nemůžete sehnat). Možná jsem naivní, ale přece toto není první případ - jak se mají zam-ci bránit? Máte vůbec od firmy ELDP?
Řešila jsem podobnou věc. Nakonec sociálce k ukončení PP (po RD) stačil vrácený doporučený dopis adresovaný jak na firmu - na adresu uvedenou v OR, tak jednateli - zase na adresu v OR. Potom vystavila přímo sociálka potvrzení o ukončení PP. Nicméně to byl dost boj, přehazovali si nás jak horký brambor... Podle mě musí být podobných případů spousta, nechápu, že je tak těžké se někde něco dovědět...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.