Vlákno názorů k dotazu Prostoj nebo překážka na straně zam-le od zn - Re: Prostoj nebo překážka na straně zam- Ty jsi...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2011 6:50

zn (neregistrovaný)

Re: Prostoj nebo překážka na straně zam-
    Ty jsi prokazatelná překážka zaměstnavatele. Udělal na co má nárok. Zkus si to, co tvůj zaměstnavatel, tu zodpovědnost hledat neustále práci a vědět, že ti jí zaplatí a pak odsuzuj, myslím, že umíš být zodpovědná jen za to, abys nakoupila rohlíky. Trochu se nad sebou zamysli.

• 31. 8. 2011 9:19

pája

co to je za bláboly? Zam-tel- podnikatel se sám rozhodl, že bude podnikat a protože na to má, tak aŤ to zabalí. Nelze omlouvat neschopností podnikattele porušování ZP. Takto pitomé názory jsou u nás natooik zažité, že si páni čští kapitalisté myslí, že mohou vše a se zaměstnanci zametat, jak je napadne.
    A na tomto serveru je zvykem ostatním slušně vykat, Ty překážko.

• 31. 8. 2011 9:19

pája

co to je za bláboly? Zam-tel- podnikatel se sám rozhodl, že bude podnikat a protože na to má, tak aŤ to zabalí. Nelze omlouvat neschopností podnikattele porušování ZP. Takto pitomé názory jsou u nás natooik zažité, že si páni čští kapitalisté myslí, že mohou vše a se zaměstnanci zametat, jak je napadne.
    A na tomto serveru je zvykem ostatním slušně vykat, Ty překážko.

• 2. 9. 2011 16:36

Mana (neregistrovaný)

Re: Prosím odpověď bez urážek - děkuji
    >>
    >>
    >>Ty jsi prokazatelná překážka zaměstnavatele. Udělal
    >>na
    >>co má nárok.
    Na to opravdu nárok nemá, pokud dovolenou nenahlásí 14 dní dopředu.
    Zkus si to, co tvůj zaměstnavatel, tu
    >>zodpovědnost hledat neustále práci a vědět, že ti jí
    >>zaplatí a pak odsuzuj, myslím, že umíš být zodpovědná
    >>jen
    >>za to, abys nakoupila rohlíky. Trochu se nad sebou
    >>zamysli.
    >
    >co to je za bláboly? Zam-tel- podnikatel se sám
    >rozhodl, že bude podnikat a protože na to má, tak aŤ to
    >zabalí. Nelze omlouvat neschopností podnikattele
    >porušování ZP. Takto pitomé názory jsou u nás natooik zažité,
    >že si páni čští kapitalisté myslí, že mohou vše a se
    >zaměstnanci zametat, jak je napadne.
    >A na tomto serveru je zvykem ostatním slušně vykat, Ty
    >překážko.

Pročítám tyto stránky docela často, a poslední dobou mám dojem, že úplně ztrácí svůj smysl. Předpokládám zde rady zkušenějších těm méně zkušeným, ne ponižování a urážky laiků. Nebo se mýlím? Lidi se sem obrací s prosbou o pomoc a to, že se místo pomoci dočkají neslušných urážek, to jim s jejich problémem nepomůže.Proč lidi, kteří nemají k tématu co říci, se do diskuse vůbec pouštějí? Nechci se dotknout těch slušných diskutérů, snad mě pochopí.To jen na okraj.
    Moje původní otázka zněla, zda se jedná o prostoj s náhr. 80%, nebo překážku s 60%. Dovolenou sice zam-tel může nařídit kdykoliv, ale s 14ti denním předstihem, což v tomto případě nebylo. A hlavně některé kolegyně zde pracují krátce a nemají nárok na dovolenou - to by pak bylo vyřešeno jak? Prosím o odpověď někoho fundovaného. Děkuji Mana

• 3. 9. 2011 9:49

pája

Re: Prosím odpověď bez urážek - děkuji
    v daném případě jde o prostoj dle § 207/ a) - způsobený bez zavinění zam-ce a má nárok na náhradu mzdy min. 80%, nebyla-li stanovena nebo sjednána vyšší.Pokud jste reagovala na můj příspěvek, tak jsem ho napsal jako odpověď na příspěvek"zn".

• 5. 9. 2011 10:43

Mana (neregistrovaný)

Re: Prosím odpověď - pro Páju
    Moje reakce nebyla na Vás Pájo, považuji Vás za odborníka, Vaše rady jsou vždy přínosem. Reagovala jsem na příspěvek "zn", bohužel takových se tu najde více, co jen rejpají a nepomůžou, i když můžou.
    Děkuji za odpověď. Mana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).