Re: Opravdu nikdo neporadí
Nevím také přesně, ale přikládám svůj názor. V zákoně o daních z ppříjmů je toto: Pokud poplatníkovi jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem nebo penzijní pojištění zaniklo bez nároku na penzi, jednorázové vyrovnání nebo jednorázové plnění z penzijního pojištění a současně bylo poplatníkovi vyplaceno odbytné nebo jiné plnění související se zánikem penzijního pojištění, nárok na uplatnění odpočtu nezdanitelné části základu daně zaniká a příjmem podle § 10 ve zdaňovacím období, ve kterém k této skutečnosti došlo, jsou částky, o které byl poplatníkovi v příslušných letech z důvodu zaplacených příspěvků na jeho penzijní připojištění se státním příspěvkem nebo penzijní pojištění základ daně snížen......Mrtvému poplatníkovi již nic nebude vyplaceno, ani penze, ani jiné plnění, vše bude předmětem dědictví. Navíc smrtí zanikají všechna pojištění a určitě se o tom píše i ve smlouvě s pojišťovnou či fondem. Já bych nic nedodaňovala, pojištění neskončilo rozhodnutím poplatníka...
Re: Opravdu nikdo neporadí
Psala jsem si ještě s jednou daňovou poradkyní a kopíruji -
Já si myslím , že to co bylo či bude vyplaceno dědicům, tak bych nedodaňovala.
Není to příjem jeho, a také to není porušení smlouvy,- nevybral předčasně, neukončil předčasně, zemřel
V případě úmrtí bývá FU benevolentnější, nedávala bych to tam.
VŠEM DĚKUJI ZA REAKCE:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.