Re: Neplacené volno
V případě poskytnutí pracovního volna bez náhrady příjmů po celé rozhodné období (kalendářní měsíc) je vyměřovacím základem minimální mzda. Pokud pracovní volno bez náhrady příjmů trvalo po dobu kratší než celé rozhodné období, připočte se k úhrnu příjmů poměrná část minimální mzdy, připadající na jeden kalendářní den v daném měsíci, který pracovní volno bez náhrady příjmu trvalo.
U osob, jež nemají stanoven minimální vyměřovací základ, a u osob, za které je plátcem pojistného i stát, se podle předchozích vět nepostupuje.
V minulosti tu bylo již několikrát psáno, že pokud je žádost o NV sepsána tak, jako má tazatelka (tedy bez víkendů), platí se ZP jen za dny uvedené v žádosti....pokud by byla žádost formulovaná jen od - do, platí se ZP za každý den včetně víkendů...pokusím se v historii dotazů najít a lupnu to sem.
Dobrý den paní Renato
Pokud jsem tomu dobře od vás porozuměla tak žádost o NV může zaměstnanec formulovat tak jak mám napsané datumu viz. níže a víkend mu počítat nebudu a svátek mu zaplatím a celkem neplaceného volna bude mít 5 kalendářních dnů.
NV 26.9.-27.9.
NV 29.9.-30.9.
NV 3.10.
pochopila jsem vás správně?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.