Vlákno názorů k dotazu Začátek podnikání od Wecernice - Re: Začátek podnikání Dobrý den, jestliže jste si zřídila...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 9. 2011 18:18

Wecernice (neregistrovaný)

Re: Začátek podnikání
    Dobrý den, jestliže jste si zřídila ŽL a ten ihned nepozastavila jste nyní OSVČ se všemi povinnostmi. Pokud jste na Živ.úřadě vyplnila jednotný registrační formulář, sami Vás zaregistrovali na FÚ,OSSZ a ZP. Do 14 dnů Vám příjde vyrozumění. Pokud ne jste povinna tak sama učinit do 14 dnů nejpozději. Tak pokud máte ŽL zřízený ale pozastavený není problém, pokud pozastavený není jste normálně podnikající OSVČ. Mrkněte se na www.rzp.cz a vyhledejte se.

• 4. 9. 2011 21:15

Maruška2 (neregistrovaný)

Tak já tedy nevím, na ÚP mi sami řekli, abych si klidně ŽL nechala vystavit, že podnikání začíná až přihlášením na OSSZ.
    Zlistila jsem na Zdr.poj., že za zahájení činnosti se považuje skutečné zahájení činnosti, ale nevím jak je to s FÚ a OSSZ.
    Na FÚ bych měla dát přihlášku do 30ti dnů a na OSSZ se přeci nebudu hlásit, když jsem na ÚP.

• 4. 9. 2011 21:21

v.e.n.d.y.

Nepochopila jste to, co Vám psala Wecernice. Přímo na živnostenském úřadě se vyplňuje tiskopis, který oni automaticky zašlou na sociálku, finančák a zdravotní pojišťovnu a tím pádem jste hned přihlášená všude. Doporučuji se o to začít starat a zjistit jak to je, protože Vám hrozí souběh evidence na UP a podnikání a vystavujete se nebezpečí sankcí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).