Re: asi pro právníka
Nekoupila jste nemovitost, nejste zapsána jako její vlastník v katastru. Jen jste uzavřela kupní smlouvu, podle které kupujete konkrétní nemovitost v konkrétním stavu a začala jste platit zálohy kupní ceny. Protože prodávají nemůže dostát svému závazku (prodat Vám nemovitost v konkrétním stavu), mělo by dojít ke snížení její ceny. Najděte si advokáta.
Vážená paní, teď jsem se dostal k počítači a pročetl si reakce lidí na Váš problém-znovu opakuji,nejsem právník, ale přečtěte si následující § 601 Výhrada vlastnictví
Má-li vlastnictví k prodané movité věci přejít na kupujícího až po zaplacení ceny, musí být tato výhrada dohodnuta písemně. Nevyplývá-li ze smlouvy něco jiného, přechází nebezpečí nahodilé zkázy a nahodilého zhoršení na kupujícího odevzdáním věci.
Opravdu záleží na přesném znění Vaší smlouvy a na tom, zda dokážete, že jste nepřevzala nemovitost ještě před konečným doplacením poslední splátky, - převod na katastru je již něco jiného-pozor na to! Vezměte doklady, které máte a upalujte za právníkem. Pokud si ho nemůžete dovolit, doporučuji navštívit tyto stránky -
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/zvyhodneni.htm
l mám to vyzkoušené a fungují přesně.Vyplatí se Vám to.Hodně štěstí Zdeněk
Pro " páju " - pokud dobře čtu, paní koupila nemovitost...dle obč.zákoníku sepsala smlouvu-obsah znění není přesně znám - proto jsem upozornil na možnost, že odevzdáním klíčů si bere kupující na sebe riziko živelných pohrom dle tohoto ustanovení-takže prosím, neurážejte snahu o objektivní posouzení věci. Zdeněk
Vážení, omlouvám se nejen za zpoždění odpovědi, ale uznávám, že jsem si pletl holinky i hodinky.Na svou obhajobu uvádím, že se oboje natahuje a tak je to podobné...Byl jsem objednán u právníka a tady je jeho odpověď ODPOVĚĎ NA DOTAZ (odpovězeno 11.09.2011,
Otázka první - v případě nemovitostí je vlastnické právo spojeno se zápisem v katastru nemovitostí. Zanikl-li předmět kupní smlouvy, je prodávající povinen vrátit poskytnutá plnění, protože sám není schopen plnit. Pokud si peníze ponechá, bezdůvodně se obohacuje (§ 451 občanského zákoníku).ale jako jediný jsem jí radil stránky, kde jí skuteční právníci poradí za přijatelnou cenu. Takže ještě jednou se omlouvám - pokud někdy udělám chybu, prosím věcnou diskusi s konkrétním upozorněním - vzájemné napadání nemá smysl. Díky za trpělivost. Zdeněk
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.